Vesnice

Vesnice – Tajemství, které vám nedá spát

Kriminálka Vesnice od Kristýny Trpkové se směle vyrovná zahraničním knihám. U čtení nebudete ani dýchat a uvěříte, že se komisařce Lauře podaří zjistit pravdu dřív, než bude pozdě.

Tři zmizelé děti, které se nepodařilo najít. Dávno odložený případ, o který se už nikdo nezajímá. Ale jen do té doby, než jsou nalezeny pozůstatky těla a vše nasvědčuje tomu, že jde o jedno ze zmizelých dětí. Ovšem nezemřelo při únosu, ale daleko později. Je zde tedy reálná šance, že další dvě děti jsou naživu. Začíná velké vyšetřování, kdy se bude hrát o čas.

Neskutečně čtivý příběh, který vás okamžitě vtáhne do děje. Žádné zdlouhavé pasáže, stále se něco děje. Navíc je příběh popsán tak dobře, že se vám celý před očima promítá jako film.

Téma je velice smutné a plné emocí. Příběh ztracených dětí se mě samotné dotkl, jelikož jsem také matka a mohla jsem se vžít do pocitů rodičů. O to víc mě příběh zasáhl.

S komisařkou Laurou jsme se mohli seznámit už v autorčině předchozí knize Stvůra. Při čtení jsem místy litovala, že jsem si právě Stvůru nepřečetla dřív, abych Lauru více znala a vytvořila si k ní bližší vztah. Já to tak ale prostě mám, že série začínám od prostředka. Určitě vám doporučuji vzít to hezky postupně, ale pokud začnete Vesnicí, stejně jako já, ničemu to nevadí, příběh pochopíte i tak.

Moc mě baví, když se thrillery odehrávají během pár dnů. I tady sledujeme vyšetřování téměř den po dni a případ se vyřeší během necelého měsíce. I díky tomu má kniha spád a není čas na nudná místa. V knize se řeší těžké zločiny, ale i tak vložila autorka do příběhu několik vtipných pasáží, které zde měly své místo.

Pokud máte rádi detektivní příběhy a thrillery, tak rozhodně neváhejte a knížky Kristýny Trpkové si přečtěte, stojí rozhodně za to.

Autorkou recenze je Eva Francová.