Slepá ulička

Ve slepé uličce má přístup ke zbrani každý, kdo ovšem střílel a proč?

Ve zdánlivě klidném sousedství se ozve do tichu noci výstřel. Žije tu pět rodin. Je jasné, že se střelba ozvala z jednoho z pěti domů. Kdo je ovšem oběť? K této osudné noci směřuje celý rozvětvený příběh jedné z nejprodávanějších autorek Joy Fielding.

Místem, kde se nové rodinné drama kanadské spisovatelky Joy Fielding odehrává, je doslova jedna slepá ulice, na jejímž konci spolu sousedí pět rodinných domů. Jedná se o klidnou čtvrť floridské Palm Beach.

Při čtení knihy Slepá ulička máte pocit postupně odkrývaného hlediště, kde se seznamujete se všemi aktéry dramatické červencové noci a odhalujete děj, který k dané noci postupně směřuje.

Pět zdánlivě obyčejných rodin, které prožívají svá soukromá dramata. Maggie je paranoidní, potýká se s náladami pubertální dcery a manžel ji opustil. Postarší vdova Julie žije úplně sama nebýt jejího jediného vnuka, který je ale tak trochu potížista. Sean Grant propadá depresi z dlouhodobé nezaměstnanosti. Wilsonovi jsou oba uznávaní lékaři, ovšem Dani je tak trochu namyšlená a nespolečenská podivínka. Aiden je mladý válečný veterán trpící posttraumatickým syndromem a má tak trochu válku i na domácí půdě, a to mezi jeho ženou a matkou.

Který z nich se stane vrahem a proč?

Pravdu se dozvíte až na konci příběhu, prozatím můžete sledovat rodinné osudy a snažit se uhodnout vraha i oběť dle dostupných informací, které se postupně čtením navazujících kapitol doplňují.

Autorka má za sebou vydání 29 různých knih, není tedy překvapením, že jsou její zkušenosti se psaním patrné. Neztrácíte se v postavách, děj je svižný, postavy se vám zdají reálné. Postupně začínáte jejich životy sdílet a určití hrdinové vám přirostou k srdci.

V běžných rozhovorech a obyčejných zážitcích jejich všedních životů najdete několik zajímavých myšlenek a postřehů.

Slepá ulička byla mým prvním přečteným thrillerem této oblíbené autorky, a právě proto se nedivím její popularitě a chápu, že si stále dokáže získávat nové a nové fanoušky.

I kdybyste autorku neznali a nikdy od ní nic nečetli, její příběh Slepá ulička je knihou, která udělá radost nejednomu čtenáři. Dle mého osobního názoru převážně jakékoliv čtenářce ženského pohlaví jakéhokoliv věku.

Autorkou recenze je Kateřina Málková.