Sladká pomsta

Sascha Rothchild – Sladká pomsta

Sérioví vrazi jsou v knihách obvykle záporáci, ale co kdyby to byl sympatický vrah – nebo přesněji řečeno vražedkyně? Originální psychothriller Sladká pomsta je výjimečný právě tím, že jeho hlavní hrdinkou je vražedkyně. Ale budete jí fandit, protože všechny její oběti si to fakt zasloužily!

Ruby je psycholožka, která miluje zvířata. Jenže zatímco většina z nás si v životě při setkání s arogantním, zákeřným nebo vyloženě zlým člověkem maximálně pomyslí „Já tě zabiju!“, Ruby to skutečně udělá.

Na kontě už má (minimálně) tři oběti, ale pokaždé se jí podaří to naaranžovat tak, aby to vypadalo jako nehoda.

Jenže teď se stane podezřelou číslo jedna.

A ještě k tomu v případě vraždy, kterou zrovna nespáchala. Mrtvý je totiž tentokrát její manžel. Jenže znáte to, vrah je ve většině případů partner…

Jedním slovem jízda! Tohle je kniha, která vás dostane jednak šokujícím nápadem a jednak mistrovským provedením. Rubyino vyprávění téměř připomíná memoáry – sympatická vražedkyně vysvětluje, proč kterou vraždu spáchala a proč si oběti smrt zasloužily.

A souběžně s tím sledujeme vyšetřování Jasonovy vraždy a odhalujeme tak z Rubyina života víc, než bylo na počátku jasné.

Pokud si letos v létě chcete přečíst něco návykového, Sladká pomsta od Saschy Rothchild je tip pro vás. Hlavní hrdinka s oblibou říká, že vražda je jako čokoláda, protože u jednoho kousku to nezůstane. A stejně tak to je se čtením téhle knihy – u jedné kapitoly rozhodně nezůstanete a musíte přečíst celou knihu, ideálně na jeden zátah!

O knize:

Když malá Ruby vidí chlapce zápolícího s divokými vlnami oceánu, ponoří se pod vodu a drží ho za kotník, dokud se neutopí. Čeká, že dřív či později pocítí vinu, ale ta se nikdy nedostaví. O mnoho let později Ruby studuje psychologii a ve své diplomové práci se zabývá myšlenkou, že s jakýmkoli pocitem viny byste měli naložit podobně, jako když si během diety dáte kostičku čokolády – stejně už se cítíte špatně, tak proč nesníst celou tabulku? Přesně tak Ruby přistupuje k zabíjení, až se nakonec ocitne ve výslechové místnosti podezřelá ze čtyř vražd. Jde o lidi, které kdysi znala a kteří už zemřeli, včetně jejího manžela Jasona. Ruby je však zodpovědná pouze za tři z nich. A přesto ji právě zločin, který nespáchala, nakonec dostane do pasti…

O autorce:

Americká autorka vyrostla na Miami Beach a studovala v Bostonu. Proslavila se čtením svého pubertálního deníku ve formě stand-up a humoristickou tvorbou pro filmy a televizi. Několik let psala blogy o vztazích, u čtenářů se výrazně prosadila textem „Jak se rozvést do třiceti“ o svém prvním manželství. Pro NETFLIX napsala první tři řady seriálu Glow, v rámci své práce byla nominována na ceny EMMY a Golden Glow. V současné době žije v LA s manželem a dvěma psy, které zachránila z útulku.

Tento článek vyšel v magazínu Luxor v červenci 2022.