panda

S tím pravým přítelem po boku je každá cesta úžasným dobrodružstvím

Seznamte se se dvěma zvířecími dobrodruhy – pandou a dráčkem. Každý je trochu jiný, ale spolu tvoří dokonalou dvojici. Tuto knihu jsem si zamilovala na první pohled. Milovala jsem ji ještě dříve, než jsem ji vůbec začala číst. Po přečtení se stala mou srdcovkou. Je to ten typ knihy, ke které se budu ráda vracet po celý svůj život.

„Lásku není třeba vysvětlovat, společně dokážeme cokoli.“

Neobyčejná cesta pandy a dráčka je rozdělena dle ročního období – jaro, léto, podzim, zima a opět jaro. Na tomto rok a čtvrt dlouhým putováním s nimi zažijeme krásné a šťastné okamžiky plné lásky a porozumění, ale i obavy, které jsou v každém z nás. Slova i činy těchto dvou zvířecích přátel vás chytnou za srdce. Miluji příběhy jako je kniha Chlapec, krtek, liška a kůň, kterou mám ve své knihovně, a proto jsem moc ráda, že nyní mou knihovnu zdobí i tato nádherná kniha. Má pro mě nesmírnou hodnotu. Upřímně, od chvíle, co ji doma mám, přečetla jsem ji už několikrát. Takže, i když nemáte kvůli práci a nejrůznějším povinnostem čas na čtení, toto je rozhodně ideální volba. Je to kniha, kterou máte přečtenou během pár desítek minut, ale nikdy se vám neomrzí.

„Řeka nikam nespěchá, ale navzdory mnoha překážkám se vždycky dostane tam, kam směřuje.“

Věřím, že pomůže každému, kdo se necítí zcela šťastný, mívá špatné dny, sešel ze své cesty a hledá cestu novou. Slova pandy a dráčka jsou velmi hřejivá, povzbudivá a pozitivní. Někdy je třeba hledat mezi řádky, ale každý si jistě najde to své a při čtení se bude usmívat. Rozhodně si tuto knihu může přečíst kdokoliv – je určena pro děti i dospělé. Věřím, že si najde místo ve vašich srdcích, tak jako v tom mém. Pandu a dráčka rozhodně budete mít moc rádi.

„Tvoje cesta není vyznačena na žádné mapě. Musíš objevit vlastní stezku.“

Kniha je doplněna spoustou nádherných ilustrací, které celému putování dodávají ještě větší velkolepost. Do svého života si odnáším plno mouder o lásce, přátelství, štěstí i smutku, o všem kolem nás i tom, co zažíváme den za dnem. I pohled pandy na přírodu a celý vesmír mi až vnesl slzy do očí. V dnešní době každý někam spěchá, za něčím se žene, a tak snadno přehlédneme to, co stojí přímo vedle nás. Zastavte se, kochejte se a jen buďte.

„Čas strávený nic neděláním není nikdy promarněný.“

Vím, že knihu koupím i jako dárek pro svou rodinu a přátelé, což doporučuji každému z vás. Je opravdu jedinečná – obálkou, slovy i ilustracemi, také moudrostí, laskavostí a láskou, kterou v nás probouzí. Dodá nám sílu a naději. Kniha Panda a dráček je pro mě jako klenot nevyčíslitelné hodnoty. Autor ví, jak čtenáře upoutat a zároveň i pomoci.

Knihu Panda a dráček, kterou napsal James Norbury, u nás koupíte ZDE.

Autorkou recenze je Andrea Šmídová.