Cizí královna blog

S hrdiny se vám nebude chtít rozloučit

Během několika dnů jsem přečetla historický román Cizí královna, volné pokračování Hlavy světa. Po začtení se do tohoto dílu jsem měla pocit, jako bych se vrátila domů z dlouhé cesty.

Potěšilo mě, když jsem se setkala nejen s novými postavami, ale také se starými známými z předchozího dílu. Vůbec se mi nechtělo s králem Otou, rytířem Gaidemarem, mým milovaným Tugumírem a spol. rozloučit.

Oproti předchozímu dílu se děj tentokrát točil převážně kolem mocného a pevnou rukou vládnoucího krále Oty a jeho snahy o udržení říše. Příběh je napínavý, čtivý, plný intrik, bojů, politiky a zvratů. A když už jsem si myslela, že vím vše a nic mě nepřekvapí, tak bum a zase se vylouplo nějaké wow překvápko. A pro romantické duše nechybí ani příběh o velké lásce.

Ani slovy nedokážu své nadšení z románů Rebeccy Gablé vyjádřit. Každý z dílů má něco do sebe. Z počátku mě u Cizí královny trošičku mrzelo, že se děj točí především kolem Oty a osud Slovanů je oproti Hlavě světa upozaděn, ale čím více jsem se do děje ponořovala, tím míň mi to vadilo. A postavou Gaidemara si to u mě autorka totálně vyžehlila ? Také mě potěšilo, že zamlely boží mlýny a osud skoncoval s některými křiváky, kteří napáchali tolik odporných činů už v předchozím díle.

Cizí královnu jsem si opravdu vychutnala a určitě ji doporučuju všem milovníkům historických románů.

Doporučuju si ale nejprve přečíst předchozí román, Hlavu světa, aby byl člověk v obraze. Už se moc těším na další autorčiny knihy!

Kateřina Němcová | Knihkupectví Luxor Tábor OD Dvořák

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *