Štěstí má barvu blog

Román provoněný levandulí a láskou

Jednoduchý, přesto napínavý příběh, sympatičtí hlavní hrdinové a místo, kam byste okamžitě chtěli vyjet minimálně na dovolenou. To jsou předpoklady pro příjemný román, u něhož si odpočinete. A všechny je splňuje kniha Štěstí má barvu levandule.

Lektorka a redaktorka Pauline Maiová je sice čistokrevná Berlíňanka, ale dávno propadla vášni pro francouzský způsob života, Provence a také hříšnou sladkost makronek. Proto i její románová prvotina zve čtenáře právě do romantických levandulových polí.

Penelope, které nikdo neřekne jinak než Pepe, je zklamaná svým životem v Berlíně, a tak ráda odjíždí do Provence, aby se zde postarala o chod rodinného penzionu, než se její milovaná babička zotaví z nebezpečného pádu z okna. Jakmile se dozví, co se stalo, pohotově nasedá do malého žlutého autíčka, ale ještě netuší, jak moc jí cesta změní život.

Penzion Malá čarodějka, který provozovali prarodiče snad celý život, vrátí Pepe vzpomínky na šťastné chvíle z dětství, kdy se od babičky učila péct kouzelně sladké makronky, a se sestrou Clem prožívaly první dobrodružství a lásky. Zároveň je místem, kde by mohla získat zpět kontrolu nad vlastním osudem, vzpamatovat se z rozchodu, ztráty zaměstnání a vykročit ke světlejším zítřkům. Když se do receptu přimíchá láska a staré rodinné tajemství, je na skvělý příběh zaděláno.

Román Štěstí má barvu levandule je báječným koktejlem, knihou jako stvořenou na lenivá letní odpoledne. Román, jenž dá odvanout všedním starostem, a dovolí se vám zasnít. Čtení však přináší hned několik úskalí, a sice, při čtení dostanete nezkrotnou chuť vyrazit do Provence, procházet se levandulovými lány, ale také ochutnat všechny ty sladké poklady, které hlavní hrdinka chystá pro své hosty. Je veliká škoda, že se o pečení sice mluví, ale o recepty se Pauline Maiová nepodělila.

A tak se před čtením stavte pro nějakou dobrotu v oblíbené cukrárně, ideálně francouzské, uvařte si kouřící hrnek výborné a voňavé kávy, a ponořte se do příběhu, na jehož vlnách můžete s klidem odplout. Po dočtení můžete jen toužebně vyhlížet, s čím se autorka vytasí v nějakém dalším příběhu.

Helena Herynková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *