Snídám slunce blog

Půvabná pocta všem rostlinám světa

Rostliny jsou velmi důležité pro život na naší planetě. Díky nim můžeme dýchat, máme co jíst, vyrábějí se z nich barvy či oděvy. Poznejte neuvěřitelnou rostlinnou říši a její život v půvabné publikaci Snídám slunce.

Publikace Snídám slunce je krásně ilustrovaným průvodcem světem rostlin, který udělá radost dětem i dospělým. Zábavnou a nenásilnou formou vysvětluje, jak rostliny s pomocí slunečního svitu vyrábějí potraviny, které jíme, materiály, jenž dál zpracovávám, i vzduch, bez něhož by nedokázal přežít žádný jiný tvor na planetě Zemi.

Poznejte nezkrotnou rostlinnou říši tak, jak byste nečekali. Botanik Michael Holland vytvořil spolu s ilustrátorem Philipem Giordanem knihu, k níž se budete s radostí vracet. Začíná všeobecným představením důležitosti rostlin pro náš život, a postupně rozkrývá jejich tajemný životní cyklus. Navazuje možnostmi jejich využití v každodenním shonu, přidává mnoho zajímavostí. Zjistíte například, kolik listů papíru A4 se vyrobí z jednoho stromu, jaké dřevo je nejlepší pro výrobu hudebních nástrojů, ale také, kde se vezmou cereálie, jež možná denně snídáte. Poučíte se rovněž o kouzlu květomluvy či z jaké květiny pocházejí jednotlivé barvy.

Na závěr každé kapitoly přidal Holland zábavný úkol či pokus, na němž si s dětmi můžete vyzkoušet čerstvě nabyté znalosti. Všechny zajímavé informace doprovázejí jednoduché a kouzelné ilustrace, díky nimž svět rostlin ještě lépe pochopíte.

Snídám slunce je poctou všem těm zeleným i barevný rostlinným kráskám, které nás obklopují a rozhodně si zaslouží, abychom je znali, milovali a chránili. Bez nich bychom totiž nemohli existovat.

Helena Herynková