20231205 Luxor 25

Chcete se bát? Stačí se začíst! Recenze knihy Prokletí: antologie bajek nejtemnějších

Současní mistři fantasy a hororu představují to nejlepší ze své fantazie! Ve sbírce dvaceti povídek, do které svým dílem přispěli třeba Neil Gaiman, Karen Joy Fowler nebo M. R. Carey, očekávejte nová monstra a mýty, stejně jako zvraty v oblíbených bajkách. Zjistíte, že kletby mají nejrůznější podoby a mohou se stát každému…  Jak hororová sbírka uspěla u čtenářky Evy? Přečtěte si její recenzi.

Dvacet příběhů. Temných, zábavných, napínavých i strašidelných. Všechny však spojuje jedno – prokletí. Kletby známe z pohádek, ale tady je můžete potkat i v dnešní době.

9788024293172

Dvacet fantasy autorů, dvacet povídek. Každá je jiná, originální, ale mají společné jedno – kletbu. Ať už to jsou povídky, které vychází z tradičních pohádek jako Sněhurka či Karkulka, tak i příběhy z různých období a různých světů. Všechny povídky jsou napínavé i lehce strašidelné, ale nic, po čem byste nemohli v noci usnout. Je to takové to příjemné mrazení, když se chcete bát.

Povídky jsou ideální volbou pro seznámení se s fantasy autory. Díky jednotlivým příběhům poznáte, který ze spisovatelů vám sedne a který nikoliv. Pak už je snadná volba, po jaké další fantasy knize sáhnete. A že tento žánr nečtete? Nevadí. Tato knížka je pro všechny a vás může navnadit k tomu, abyste fantasy literaturu v budoucnu vyzkoušeli.

Po knize sáhněte i ve chvíli, když přijde čtecí krize. Já sama se v takové situaci ocitla a díky krátkým povídkám to má spád, navíc téma prokletí je napínavé a probudí ve vás opět touhu číst. U mě se to rozhodně podařilo a už jsem si hledala, co dalšího bych si měla od autorů přečíst.

Nesmím zapomenout zmínit nádhernou obálku. Ta rozhodla o tom, že si knihu přečtu, je prostě kouzelná.

Ponořte se do příběhů, které pro vás sepsali ti nejlepší a nejoblíbenější.

Autorkou recenze je Eva Francová.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *