Otevřete monumentální Kodex Apokalypsy a poznejte Čas Prokletých…

Za Kodexem Apokalypsy stojí tři španělská jména: Luis Royo, ve světě fantasy fenomén, jehož výtvarné dílo je už nyní legendární: dále jeho syn Romulo Royo, který coby pověstné jablko nepadl daleko od stromu: a do třetice talentovaný spisovatel Jesús B. Vilches.

Ocitáme se v univerzu Malefic Time, v Čase Prokletých, kde Nebeští svádějí odvěký zápas proti Padlým, kteří odnepaměti manipulují lidstvem. Po roce 2019, kdy se rozpadnou společenské struktury i ekonomika, tyto bytosti vystoupí ze stínů a představí se světu otevřeně.

Vilches nás zavede do postapokalyptického New Yorku, kde vyjít na ulici znamená boj o přežití – když se na vás nesnesou nebeské bytosti, lehce skončíte na jídelníčku lidí. Můžete hledat útěchu u některé z náboženských komunit, ale i tak se můžete stát obětním beránkem temných entit. Zbytek světa zůstal kdesi v mlze, přístup ke komunikačním sítím má jen hrstka šťastlivců.

V tomto nelítostném prostředí vyrůstá Luz, bělovlasá dívka ronící krvavé slzy, odkázaná pouze na nejasný vzkaz od matky, již nikdy nepoznala, a na svého Mistra. Když ji opustí i ten, vydává se do nepřátelských ulic upadajícího Manhattanu sama, vyzbrojená katanou a tím, co ji Mistr stihl naučit.

Luz, „Prokletá“, je v tomto neutěšeném světě stěžejní postavou a my sledujeme její vývoj od holčičky, pátrající po vlastní identitě, k nebojácné bojovnici, která se snaží ubránit silám, jež se o ni přetahují.

Sugestivní příběh vidíme i z perspektivy dalších postav, které Prokletou provázejí: z pohledu Allena, provozujícího nevinný voyerismus v touze po společnosti, a Japonky Soum, hledající třináctou inkarnaci Luny a nacházející lásku nevyzpytatelné Luz.

V knize není nouze jak o souboje mezi lidmi, anděly, bohy a démony, tak o chvíle lehkého erotického napětí i citového strádání. A to vše je bohatě ilustrováno podmanivými kresbami Luise a Romula Royových.

Hodnocení: 96 %

Autorka: Hana Ciroková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *