Jiné životy

Monogramy z lásky vryté do kůry stromu – jaký ale skrývají příběh?

Tohle je historie jedné louky, jednoho dubu, vyprávění o dvou ženách a nečekaně silném přátelství. Také osudových láskách a nových začátcích.

Jmenuje se Esther. Má za sebou těžké měsíce. Rozvedla se. V tu chvíli cítila, že dělá správně. Jenže teď na lavičce u dubu si tím není tak jistá. Exmanžel jí pořád říká, že udělala chybu, zbytečně rozbila rodinu. Možná má pravdu. Mysl jí začínají zaplavovat krásné vzpomínky… na dobu, kdy byli všichni pohromadě a šťastní. Teď šťastná není, tráví každý druhý víkend sama, syna mají ve střídavé péči… Tak moc ji bolí odloučení. Je přeci matka. Jenže každou druhou sobotu před ní žádné dítě nehopsá… Co když se opravdu neměla rozvádět?

V jeden naprosto obyčejný den pak Esther narazí na Rut. Tajemnou starou ženu s naprosto odlišným přístupem k životu. A Esther, aby unikla bolestem současnosti, se ráda nechá vtáhnout do Rutina vyprávění o jejím mládí, rodičích a osudové lásce k Rinaldovi… O milostných dopisech, přívěšku a jedné zimní noci pod dubem.

Ale co když vyprávění nestačí? Jak daleko byste zašli, abyste získali nevyřčené odpovědi? Číst cizí deník? Koupit si letenku ze Švédska do Itálie? Jenže bude Estheřino pátrání úspěšné? Najde, co hledá? Nebo možná najde některé odpovědi příliš pozdě? A co když zjistí, že každá romance, dokonce i ta Rutina, je poznamenaná životem? Že to vlastně není pohádka, do které může uniknout před vlastním žalem, ale mnohem víc… Ale hlavně – dokáže se během té doby vypořádat sama se sebou a vlastními problémy?

Ponořte se do bolestného i slastně nostalgického vyprávění dvou žen, které příjemně ubíhá pod rukama.  Dvou příběhů lásky. Příběhů, které jsou plné něhy, příslibů, ztrát i zklamání. Ale které jasně dokládají, že vždy se dá začít znovu. Jiné životy od Sofie Lundbergové na vás čekají ZDE.

Autorkou recenze je Sacharin.