ezgif.com webp to jpg 2 1

„Jako bych tam byla taky.“: recenze knihy 151 příběhů na Stezce Českem

„Holka s bucket listem“ Lucie Kutrová cestuje po světě a postupně si odškrtává položky ze seznamu toho, co by chtěla jednou zažít – a další místo nich zase přibývají! Zážitky ze zatím posledního putování se psím parťákem Marvelem vydala v novince 151 příběhů na Stezce Českem. A jak se knížka vyvedla, to vám prozradí recenze čtenářky Báry.

9788024287553

Mezi mnou a klávesnicí je naše kočka Mika, a kdo ví, proč se zrovna teď chce strašně mazlit. Asi proto, že ví, že budu psát „o nějakém psovi“ a jeho paničce. No nic Mikeši, běž si najít jinou zábavu, tohle prostě chci napsat, protože čtenářům by kniha 151 příběhů na stezce Českem rozhodně neměla ujít!

O čem je kniha 151 příběhů na Stezce Českem?

Možná bych spíš měla říct bichle, protože tahle věc má 432 stran, spoustu textu, kreseb a krásných fotek. Je naditá, a to především zkušenostmi z chození po krásných českých stezkách. V knize najdete popsaných přes 2000 km cest po kouzelných místech české krajiny. Hlavními hrdiny vyprávění jsou autorka Lucie Kutrová a její čtyřnohý parťák Marvel (právě do mě kočka zatnula drápek), kteří spolu všechny tyto cesty prošli a přináší popis cesty, vlastní zážitky, tipy a zajímavá pozorování.

fotografie scaled 1

A můj verdikt?

Lucka vypadá jako super holka. Z toho, jak píše (i když ona prý namluvila při chůzi nahrávku a kámoši ji převedli do psané podoby – geniální!), mám pocit, že to bude vážně prima sympatický člověk, který se nebojí jít vstříc dobrodružství a zároveň má srdce na správném místě. Její počáteční vyprávění o babičce a dalších členech rodiny mě dojalo. Moc se mi líbí, jak se vyjadřuje, a knížka mě bavila od začátku až do konce. Člověk si řekne, že je tam toho textu vážně dost, ale když se pustíte do čtení, rozeběhne se vám její vyprávění před očima jako dobrý film.

V knize jsem navíc našla tenhle krásný oboustranný checklist!

check list predni strana
check list zadni strana

Marvel bude taky super. Kéž by naše Happy dokázala takhle poslouchat, říkala jsem si, když jsem četla o tom, jak Marvel šel na silnici u nohy, přiběhl na zavolání a vůbec se choval jako slušný pes! (Mika se rozhodla opustit můj klín). Vyprávění o všem, co ti dva zažili, se mi strašně líbilo. Jako bych tam byla s nimi.

Hergot fix krucajs element, já si snad budu muset taky jít něco vyšlápnout! Už se vidím, jak se kochám výhledem na krásnou českou krajinu.

Lucie živě popisuje nejen idylku, ale i strasti a útrapy, které ji a Marvela při cestě potkaly. Protože je očividně optimista a holka do nepohody, nikdy ji nic výrazně nerozhodilo (pokud nepočítám rozchod s bývalým přítelem a smrt babičky). Vypadá to, že vždy jen pokrčila rameny a šlapala si i s Marvelem vesele dál. Říkám, že to vypadá na prima holku.

Listovat knihou, číst ji a kochat se fotografiemi z cest mě skutečně moc bavilo. Už se sháním po dalších knihách turistky a autorky Lucie Kutrové. Knížku vřele doporučuji všem. Nejen proto, že se skvěle čte, ale třeba vás i inspiruje k vlastnímu výšlapu.

Autorkou recenze je Barbora Cirklová.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *