Když propadnete touze

Katherine právě dostudovala MIT, ve svém oboru patří mezi ty nejlepší, a zrovna se začíná poohlížet po vhodném pracovním místě. Zdá se, že má v byznyse velice dobré jméno. Z hromady pracovních nabídek si může jenom vybírat. Jenže jako první ji ukořistí společnost Knight Enterprises, která potřebuje nedokladně řešit závažný problém v Amsterodamu.

Firmě totiž uniká vysoké množství peněz, a ačkoliv si majitel může dolovit nějakou tu ztrátu, cílem každé firmy je zisk. A Dominic Knight nemá rád, když ho někdo okrádá. Má rád všechno a všechny pod kontrolou. A Katherine je pro řešení tohoto problému nejlepší kandidátka. Ukáže se, že je vhodnou kandidátkou i na úplně jiné místo – na místo Dominicovy milenky.

Kat to k výrazně dominantnímu, tvrdému a cílevědomému Nickovi více než táhne, ale moc dobře ví, co je zač a jak bouřlivou má pověst. Hlavně nechce být jehou milenkou číslo dva tisíce a něco. Ale touha i zvědavost je nakonec silnější. Najednou se Kate s Nickem ocitnou v nebezpečné a nekončící vztahové hře, o níž oba ví, že za pár dní skončí…

CC Gibbs není na poli erotické a romantické literatury žádným nováčkem. Pod svým pravým jménem, Susan Johnson, vydala řadu historických romancí, které si oblíbily čtenářky po celém světě. Její knihy si opakovaně našly cestu také k nám. Bývávaly dokonce časy, kdy jí bylo dokonce vyčítáno, že do svých příběhů přidává až moc sexu.

Ke psaní knih se vlastně dostala čirou náhodou. Jednou večer četla knihu, u níž se musela nahlas a naštvaně podivovat, jak je vůbec možné, že byla publikována. Načež jí manžel sledující pořad v televizi sdělil, že když je tak chytrá, měla by to zkusit sama. A tak ho vzala za slovo. Do dnešního dne to považuje za nejlepší rozhodnutí svého života.

Autorka se rozhodla využít oblíbeného žánru erotické romance, jež v poslední době zažívá svůj boom – přišla se svou vlastní trilogií. Ačkoliv využívá poměrně známého a toliko využívaného scénáře seznámení se, přináší do žánru něco nového, co se zase tolik nevidí. Silnou, náruživou a uvědomělou hrdinku Kat, která se ráda nechá zlákat mocným a sexuchtivým protějškem, přesto si ponechává svou vlastní osobnost a místy také vztahový nadhled. Hlavně je důstojným a stejně dychtivým účastníkem celé vichřice a hned od začátku ví, do čeho jde, aniž by měla přehnaná očekávání.

I mužská postava mezi ostatními hrdiny erotických knih výrazně vyčnívá. Zatímco ve většině příběhů je muž vykreslen výrazně dominantně, přesto se postupem času ukáže, že je hodný jako to štěně, Nick dává pojmu „control freak“ naprosto nový rozměr. Pokud není po jeho, je zle… je opravdu hodně zle. Čtenář se sice může jen domnívat a po kousíčcích odhalovat, proč je vlastně takový, a přestože i on se některým labilnějším chvilkám a jisté dávce měkkosti nevyhne, pořád je ve srovnání daleko silnější, dominantnější a mocnější.

Interakce mezi hrdiny je nabitá od začátku do konce. Autorka vyniká skvělými a hbitými dialogy a detailně popsanými sexuálními scénami. Ona ani její postavy si neberou servítky, a proto by po knize měli sáhnout jen čtenáři, kteří se v erotickém žánru pohybují déle. Pro nováčky by totiž mohlo jít o větší sousto, jež by je mohlo místy i nudit.

Všechny jeho touhy jsou krásně dráždivou knihou, co čtenářkám dokáže pěkně rozproudit krev, což určitě potěší i jejich protějšky. Přece jenom se v poslední době podle různých statistik prokázalo, že erotická literatura výrazně obohacuje sexuální stránku partnerského vztahu. Ať už jde o jakýkoliv směr…

Hodnocení: 80%

Autorka: Petra Sýkorová (Syki)

Zdroj obrázku: CC Aleksandr Slyadnev

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *