Šepot z lesa

Kateřina Surmanová – Šepot z lesa

Chcete se bát? Chcete poznat krásu Orlických hor? Baví vás tajemno? Nechte se od autorky Kateřiny Surmanové zavést do lesa a poslouchejte, co vám chce les říct.

Knihu Šepot z lesa u nás koupíte ZDE.

Seznámíte se s Petrem, který se po letech vrací do rodné vesničky. Začnou se mu vybavovat vzpomínky na dobu, kdy tady žil. Jednou z nich je i vzpomínka na kamaráda, který se tu před dvaceti lety ztratil a nikdy se nenašel. Petr se rozhodne, že zkusí pátrání na vlastní pěst, aby odhalil, co se tenkrát vlastně stalo. To, co ho čeká, vám rozhodně nedá spát.

Jelikož sama pocházím z Orlických hor a mám ráda tvorbu českých autorů, neváhala jsem ani minutu a do knížky jsem se ihned pustila. A výsledek? Jsem absolutně nadšená! Autorka píše skvěle, dokáže vykreslit dokonalou atmosféru a tento mysteriózní thriller bude ve mně ještě dlouho doznívat.

Při čtení mi místy běhal mráz po zádech, bylo to tak strašidelné, až jsem napětím skoro nedýchala. Zároveň je vám dobře, když se ocitnete s Petrem v chalupě a užíváte si krásy přírody v okolí. V příběhu se kolikrát i zasmějete. Jsou v něm vtipné příhody ze života, které sami můžete zažít.

Moc mě bavilo odhalování různých tradic, zvyků, mýtů a pověr. Je vidět, jakou si s tím autorka dala práci a já při čtení nejednou vyhledávala na internetu další informace, protože jsem chtěla vědět víc.

Jelikož se příběh odehrává v mém okolí, tak možná i proto si mě získal ještě víc. Autorka sice vysvětluje, že si některá místa vymyslela, některá přesunula o pár kilometrů dál, ale spousta jich je tam, kde jsou skutečně a já si při čtení dokázala přesně vybavit, kudy hlavní hrdina jezdí nebo kde se třeba staví v hospodě. Na druhou stranu se budu trochu bát jít u nás do lesa.

Rozhodně se podívejte na Instagram autorky, ukáže vám místo, kde dostala nápad na příběh a zavede vás i k řopíkům, bunkrům v lesích, které hrají v knize velkou roli.

Knížka, ač hororová, dokázala ve mně vyvolat spoustu emocí, a i nějaká ta slzička ukápla. Je nejen skvěle napsaná a promyšlená, ale moc se mi líbí i obálka a celkové grafické zpracování.

Skvělá kniha, která by vás rozhodně neměla minout, ať už preferujete jakýkoliv žánr. Věřím, že se budete bát, ale zároveň si užijete skvělý příběh.

Autorkou recenze je Eva Francová.