Za pět let blog

Jeden sen může všechno změnit

Sen. K čemu slouží? Ukazuje nám budoucnost či tajná přání a touhy? Jestli se mohou splnit a můžeme-li díky nim změnit svou budoucnost, zjistí hlavní hrdinka nevšedního románu Za pět let.

Rebecca Serleová je mladá americká autorka, která má na svém kontě již 6 románů. Mezi její nejznámější knihy patří například young adult série Famous In Love. Za pět let je její čerstvá novinka, která dojímá čtenáře po celém světě a která nyní vyšla i v českém překladu.

Dannie je mladá a úspěšná právnička, která právě absolvovala pohovor na vysněnou práci a vypadá to, že v ní bude konečně spokojená. Její osobní život se vyvíjí taktéž velmi slibně, jelikož ji její dlouholetý přítel David právě požádal o ruku. Dannie je konečně šťastná… Když si ale jde večer po zásnubách lehnout, tak se jí zdá podivný sen, který se odehrává za pět let, v jiném bytě, s jiným mužem po jejím boku a s jiným prstenem na ruce. Byť to byl pouze sen, tak na něj Dannie nedokáže přestat myslet. Vše navíc zkomplikuje setkání s její nejlepší kamarádkou Bellou, která si přivede nového partnera. Tím partnerem je totiž Aaron Gregory – muž z Dannniina snu. Může se sen stát skutečností? Proč se jí o muži, kterého poprvé viděla až druhý den, zdál sen? A je s Bellou vše v pořádku?

Za pět let není obyčejný román, kde se do sebe dva lidé zamilují a žijí šťastně až do smrti. Je to příběh lásky, přátelství, bolesti i naděje. Autorka pracuje s velmi zajímavým tématem, které při čtení nutí čtenáře číst dál a dál, jelikož chce zjistit, jestli se sen za pět let vyplní.

Kniha čítá jen něco málo přes 200 stran, ale i přesto se autorce podařilo skvěle vykreslit postavy, jejich povahy a názory. Díky nečekaným zápletkám je příběh nabitý emocemi, které ve čtenáři zůstanou ještě dlouho po dočtení. Nejedná se jen o knihu s nádhernou obálkou, ale především se jedná o knihu s nezapomenutelným příběhem dvou kamarádek.

Pokud rádi vyhledáváte romány, které mají neotřelé téma a nesoustředí se jen na romantický vztah jako takový, tak vás novinka Za pět let nesmí minout.

Karolína Skácelová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *