MicrosoftTeams image

J. P. O’Connell – Hotel Portofino

Vydejte se za sluncem, ale nenechte se zmást pohodovou atmosférou krásného italského městečka. V Hotelu Portofino na vás čekají intriky i zločin.

Bella se rozhodla splnit si svůj sen. Opouští pošmourný Londýn a kupuje hotel v italském Portofinu – poklidném a malebném městečku. Po rodinných těžkostech chce začít svůj život od začátku a věří, že toto je ta pravá cesta. Osud je však nevyzpytatelný a hází Belle pod nohy problémy – osobní i provozní.

Klid po první světové válce úplně vybízel, aby lidé zkoušeli něco nového a našli své pravé místo. Hotel Portofino vypadá, že je splněným snem. Ovšem kromě pohodové prázdninové atmosféry tu na nás čeká spousta zvratů a nečekaných událostí. Najdete tu lásku, rodinné vztahy, intriky, přátelství, detektivní zápletku jak z pera Agathy Christie, autor ale do děje skvěle zakomponoval i začátek fašismu v Itálii. Nepříjemné situace, kdy se ocitnete v blízkosti „černých košil“, vás rozhodně při čtení nenechají v klidu.

V příběhu se stále něco děje, je to napínavé, a ač jsem si myslela, že vím, jak to všechno skončí, tak jsem to správně neodhadla a autor mě překvapil. Je tu spousta různorodých postav, jejichž osudy trochu poznáme. Více nám však každý odhalí svou povahu, díky které má každý obyvatel hotelu v tomto příběhu své místo.

Kniha J. P. O’Connella je příjemnou oddechovkou, která vás dokáže přenést na krásné místo. Navíc je napsána podle scénáře a je to na ní znát. Celou dobu jsem při čtení viděla příběh před očima jako film a myslím, že by byl velmi povedený.

Městečko Portofino mě zaujalo natolik, že jsem si ho vyhledala na mapě a našla si i další informace o něm. Kniha mi tak dala nejen příběh, ale i tip na místo, které bych chtěla jednou navštívit.

Autorkou recenze je Eva Francová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *