rozloz╠iena╠u hra Francouzsky Hrave╠i

RECENZE: Vyzkoušeli jsme za vás deskovou hru Francouzsky hravě!

Vykašlete se na svůj streak v Duolingu a začněte se francouzsky učit jinak – hravě! Vyzkoušeli jsme za vás deskovku, která vám s tím pomůže. Ať už jste úplný začátečník, nebo se chcete o něco lépe domluvit slovy namísto rukou a nohou.

rozloz╠iena╠u hra Francouzsky Hrave╠i

Desková hra Francouzsky Hravě je unikátní český vzdělávací projekt jazykového lektora. Začínáte na hrací ploše v České republice a vydáváte se na cestu do Francie. Vyberete si, jestli pojede autem, poletíte letadlem, poplujete lodí nebo pojedete vlakem. Všechny trasy jsou stejně dlouhé a každá z nich vás donutí šlápnout na 17 políček hrací plochy.

Tímto tematickým závodem vás provází hrací karty, které jsou rozděleny celkem do 4 úrovní (podle obtížnosti). Herní systém je však udělaný tak, že proti sobě mohou hrát různé úrovně, třeba i úplný neznalec jazyka s pokročilým – a přesto se každý posouvá kupředu a učí se přitom francouzsky. Ve hře tak narazíte na hrací karty pro úplné začátečníky, kde jsou otázky jako: „Co to je BONJOUR?“, „Jak se řekne ANO ve francouzštině?“ nebo třeba „Jak poděkujeme ve francouzštině?“. U těch jsme celkem zaváleli!

U složitějších karet si sáhnete na tvorbu vlastních vět i časování sloves. A u těch vůbec nejtěžších, po kterých sáhnou ti, kteří si už dost věří, se dostanete i k mluvení v minulém i budoucím čase, rozkazování, vyjádření lásky i hádání… Na ty my jsme si zatím netroufli, ale snad jednou!

C╠iTVRTA╠u

Systém je zcela unikátní v tom, že začátečníci mohou chybovat. Čím jste však zkušenější, tím je pro vás chyba dražší. U pokročilejších karet si za chybu dokonce couvnete. Dokonalé a spravedlivé!

DRUHA╠u

Na každé hrací kartě najdete vždycky otázku nebo úkol pro vašeho soupeře, správnou odpověď, dovysvětlení k odpovědi a krom toho často i QR kód, který vás odkáže na speciální vyrobenou video/zvukovou lekci k dané kartě, kde se objeví lektoři a danou oblast vysvětlí a správně přečtou. Tak pochytíte správnou výslovnost, která zároveň nechybí ani na jednotlivých kartičkách.

Hracích karet je 360 a jsou velmi propracované. Součástí jsou i karty SPECIAL, které představují zajímavosti z francouzské kultury a reálií.

Hra gramatiku srozumitelně vysvětlí a naučí vás časy i slovní spojení doopravdy správně používat. Není to samozřejmě odborná ucelená kniha s kompletní gramatikou – u té by však testování bylo o poznání méně zábavné! Tady hodina napínavé zábavy uběhla raz dva, a ještě jsme se stihli něčemu přiučit.

Na hře se podílelo hned několik jazykových lektorů i rodilí mluvčí. Vyrobena je v malém nákladu celá ručně, a tak odpovídá i vyšší cena – troufáme si ale říct, že těm, kteří se chtějí zdokonalit ve francouzštině, udělá pod stromečkem rozhodně radost.

PRVNI

TIP: K dostání je i pexeso Francouzsky Hravě, kde hledáte souvislosti ve francouzštině. U něj začátečníci i pokročilí potrénují nejen jazyk, ale i svou paměť.

Pexeso najdete ZDE.

Vydejte se i vy na jedinečný závod do Francie!

Francouzština pro vás není to pravé? Hra i pexeso jsou k dostání i ve španělské a italské verzi.

Děkujeme vydavatelství Hablamos za poskytnutí hry k vyzkoušení.

Více komentářů

    1. AH Autor článku Odpovědět

      Rozhodně je to jeden z nejzábavnějších způsobů, jak se učit cizí jazyk! Přejeme, ať se vám hra líbí. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *