Ashley Flowers – Všichni dobří lidé, Foto: LUXOR

Na malém městě se nic neutají: recenze knihy Všichni dobří lidé

Thriller Všichni dobří lidé je debut americké mladé spisovatelky Ashley Flowers. Tato nadějná spisovatelka, mezi americkou veřejností slavná spíše svými oblíbenými podcasty, hned svou prvotinou získala ocenění bestseller prestižních New York Times. Přečtěte si recenzi čtenářky Kateřiny.

Kniha Všichni dobří lidé je na první pohled klasickým thrillerem, kde probíhá pátrání po vrazích malých holčiček. Hlavní „vyšetřovatelkou“ je však novinářka Margot, která se v dětství přátelila s první obětí…

9788024295022

Šestiletá January byla nalezena mrtvá před pětadvaceti lety. Hlavní hrdince Margot její smrt již od dětství nedává spát. Vzhledem k její profesi je pravděpodobně i zaslepená vlastními pocity, a tak mezi všemi mrtvými malými holčičkami v okolí nachází souvislosti s tak dlouho mrtvou January.

Po čtvrt století zůstává případ mezi místními stále obrovskou senzací. V malé Wakaruse i po tak dlouhé době kolují všelijaké drby. Kvůli několika podivným důkazům se dokonce zdá být pravděpodobné, že šestiletou January zavraždila vlastní matka. Jak to bylo doopravdy se však dosud prokázat nepodařilo a matka již nikomu také nic nedokáže povědět, protože už není mezi živými.

V malém městečku, kde však každý o sousedech ví úplně všechno, žije i někdo, kdo ví víc, než byl kdy ochotný přiznat. A možná není jediný…

Již několik let sleduji dění okolo thrillerů, které vydává nakladatelství Kalibr. Zde je jistota, že málokdy trefíte vedle. Tomu, kdo objevil jejich neutuchající kouzlo, už není třeba nic moc jiného dodávat. Kontroverzní je opět téma násilí páchaného na dětech. Jsou to vždy ty nejvíc procítěné příběhy, obzvlášť pro rodiče a prarodiče každého věku.

V knize Všichni dobří lidé k neobjasněné vraždě malého miláčka přidejte prostředí maloměsta, které na čtenáře umí zapůsobit, nezapomeňte na sympatického průvodce, který není naprostým cizincem, a máte uspokojivou kombinaci, do níž se můžete ponořit…

20240118 Luxor 1

O knize:

Všichni z Wakarusy si pamatují dávný případ January Jacobsové. Margot bylo tenkrát šest, stejně jako January. Už dávno žije jinde a je novinářkou, ale vždy ji pronásledoval strach, že místo ní mohla zemřít ona. Když se vydá domů, aby pomohla s péčí o strýce, je to jako návrat v čase. Wakarusa zůstala stejná: dusivá a tajnůstkářská. A pak za děsivě podobných okolností zmizí pětiletá Natalie z vedlejšího města. Všechny staré pocity se Margot vracejí a ona si přísahá, že holčičku najde a zjistí, co se před lety stalo. Jenže se zdá, že policie, rodina i zdejší obyvatelé něco skrývají. A čím hlouběji Margot pátrá, tím naráží na větší odpor. Ale o to větší je také její odhodlání konečně zjistit pravdu.

Autorkou recenze je Kateřina Málková.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *