20230504 Luxor 12

Nevinná lež s vůní Španělska: Recenze knihy Láska po španělsku

Romantickou komedii Ali Hazelwood s názvem Hypotéza lásky zaregistroval letos v knihkupectvích snad každý fanoušek romantiky. Ti si po dočtení marně lámali hlavu s tím, co podobného si přečíst. Konečně je tu pro ně ale odpověď, protože nyní vychází romantická komedie Eleny Armas! Jmenuje se Láska po španělsku a v zahraničí si ji zamilovaly statisíce čtenářů. Jak obstála u čtenářky Karolíny? To si přečtěte v její recenzi!

Elena Armas je španělská spisovatelka a vášnivá čtenářka, která doslova zbořila žebříčky bestsellerů svým debutovým románem Láska po španělsku. Ten se stal natolik oblíbeným, že uživatelé na sociálních sítích v jednu chvíli nemluvili o ničem jiném než právě o ní. Svědčí o tom i fakt, že kniha získala v roce 2021 ocenění Goodreads Choice Awards v kategorii Nejlepší romantika.

Hlavní hrdinkou knihy je milá a místy ztřeštěná Catalina, která se zapletla do dosti nepříjemné situace. Zalhala totiž své rodině, že má vážnou známost a její sestra nyní pozvala na svou svatbu nejen ji, ale právě i její drahou polovičku. Catalina má najednou měsíc na to, aby našla muže, který bude ochotný předstírat jeden víkend, že je její úžasný partner, a navíc s ní poletí na druhou stranu planety, jelikož se svatba uskuteční až ve Španělsku. Catalina si nejprve myslí, že sehnat takového muže nebude nic těžkého. Jak se ale plete!

Ukáže se, že je to naprosto nesplnitelný úkol. Jednoho dne se jí ale nabídne její kolega Aaron, který je ochotný s Catalinou celou tuhle velkou lež absolvovat. Catalina se jeho nabídce ale dlouho vyhýbá, protože s ním zrovna dobře nevychází. Co jí ale nakonec zbývá? A jak tahle svatba s jednou nevinnou lží dopadne?

Elena Armas napsala romantickou komedii o bezmála 500 stranách a čtenář se nenudí ani jednu z nich! Ať už je to díky čtivému stylu vyprávění, reálným postavám nebo vtipným zápletkám. Dlouho se mi nestalo, že bych se u knihy na jednu stranu nesmírně bavila a na druhou si přála, aby byly postavy už konečně spolu.

Láska po španělsku je naprosto perfektní oddechovkou (nejen) na léto, od které se nedá jen tak snadno odejít. Brzy se kniha dočká své filmové adaptace a již příští rok v českém překladu vyjde autorčin další román – The American Roommate Experiment.

Autorkou recenze je Karolína Skácelová. Recenze vyšla v Magazínu LUXOR v červnu 2023.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *