Dukanova dieta – druhá recenze

Všechny beznadějné dietářky si mohou oddechnout, jelikož se k nám dostala světoznámá dieta Pierra Dukana, který pomohl tisícům žen zhubnout a udržet si svou váhu. Jeho obdivovatelky najdeme po celém světě, nevyjímaje Jennifer Lopez nebo Gisele Bündchen a tak není divu, že se i Česká republika konečně dočkala svého překladu.

Pierre Dukan nabízí nový životní styl, díky kterému se vám změní od základů celý život. Pokud je vaší filosofií vyhladovět se na pokraj smrti a shozená kila jít oslavit do fast-foodu, je patrné, že hubení dlouho nezůstanete a je potřeba přehodnotit dosavadní způsob stravování. Naštěstí se však našlo řešení, kdy je možné zůstat u svých drobných hříchů, a přesto si udržet svou pravou váhu.

Základem Dukanovy diety jsou bílkoviny. Nemusíte se ale obávat, že by šlo o nějakou drastickou dietu. Naopak pokud budete při jakékoliv dietě bílkoviny zanedbávat, dojde u vás sice k úbytku váhy, ale většinou ztratíte spíše svaly, než tuky. Pierre Dukan vymyslel systém, při kterém se v první fázi spoléháte pouze na stravu složenou z bílkovin, při druhé fázi kombinujete bílkoviny a zeleninu a ve třetí fázi již můžete přidat další potraviny, včetně ovoce a dokonce dvou slavnostních jídel za týden. Takže ač dieta trvá delší dobu, máte šanci i na občasné beztrestné mlsání. Zejména je důležité připomenout, že veškeré povolené potraviny můžete konzumovat v množství více než dostatečném, jelikož nesmíte nikdy pocítit hlad.

Nejlepší na tom všem je, že ručička váhy by měla již na věky zůstat na stejném čísle a to díky třem jednoduchým pravidlům – bílkovinný čtvrtek, dvě a půl lžíce ovesných otrub denně a k tomu oželení výtahů – pro mě osobně asi ta nejtěžší položka na seznamu.

Ač to vše zní neuvěřitelně, důkazy mluví jasně. Velké množství spokojených dietářek, které ač již nějakou dobu dodržují pouze tři pravidla Dukanova režimu, mají stále neměnnou váhu a obávaný Jojo efekt se dosud nedostavil. Takže pokud máte chuť zhubnout, vřele doporučuji knihu zakoupit a pustit se do toho, je to totiž jednodušší, než se zdá.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *