Příběhy blog

Dárek pro fanoušky biatlonu

Běh na lyžích a střelba. Biatlon. Sportovní disciplína, na jejíž české zástupce rozhodně můžeme být hrdí. Jako vánoční dárek pro všechny fanoušky biatlonu vychází kniha Příběhy biatlonového šílenství.

Obsáhlá publikace Příběhy biatlonového šílenství je kronikou prozatím nejslavnějšího českého biatlonového období. Díky skvělým úspěchům našeho týmu se dříve poněkud opomíjený sport dostal do hledáčku nejen českých fanoušků a patří mezi nejsledovanější disciplíny ze zimních sportů. Vždyť, kdo by neznal Gabrielu Soukalovou (nyní již Koukalovou), Ondřeje Moravce, Veroniku Vítkovou či Michala Šlesingra. Všichni jim fandíme, bez dechu sledujeme každou ránu a radujeme se z každé medaile.

Nyní si můžete díky knize sportovního novináře Tomáše Macka připomenout nejlepší a nejnapínavější biatlonová klání mezi lety 2012 až 2020. Macek se zaměřil na medailové bitvy na olympijských hrách, světových šampionátech a ostatních vrcholových akcích. Reportážně laděné vyprávění doplňují atraktivní a autentické postřehy a vzpomínky samotných aktérů. Závody střídají také příběhy ze soukromí našich biatlonových hvězd. Tomáš Macek však nenechává stranou ani současné největší zahraniční biatlonisty, například Martina Fourcada či Lauru Dahlmeierovou.

Krásná barevná publikace je provázena unikátními fotografiemi Petra Slavíka, jenž je oficiálním fotografem českého týmu. Další snímky přidali také jiní fotoreportéři a sami biatlonisté z vlastních archivů.

Příběhy biatlonového šílenství jsou dokonalým dárkem pro všechny milovníky sportu, jenž pobláznil český národ. Můžete zavzpomínat na úspěchy, zklamání, a možná si připomenout, jak a kde jste závody sledovali.

Helena Herynková