Sophiina naděje 2

Corina Bomannová – Barvy krásy: Sophiina naděje

Co všechno musí člověk udělat proto, aby byl jeho život dokonalý? Snad vystudovat školu, najít si skvělou práci, hodného muže, pořídit si rodinu a žít šťastně až do smrti? Byla by to idylka, co myslíte? Ale takový život mají jen někteří šťastlivci. A co Sophie, o který celý příběh je?

Hlavní postavou knihy Sophiina naděje, kterou napsala Corina Bomannová, je mladá Sophie Krohnová, která prožívá krásné období. Je jí 21 let a studuje chemii na univerzitě v Berlíně. Už od puberty věděla, co od budoucnosti chce. Chce se stát úspěšnou chemičkou a pracovat v kosmetickém oboru, kde bude vyrábět krémy, parfémy, tonika apod. Bydlí se svými rodiči, kteří jí platí školné, protože si to můžou dovolit. Sophie je jejich jediná dcera. Tatínek pracuje v drogistickém obchodě a má v plánu, že jednoho dne po něm Sophie obchod převezme.

Vše se zdá být naprosto dokonalé, až jednoho dne Sophie zjistí, že je těhotná se svým docentem, se kterým má tajný románek. Když mu to oznámí, pošle ji k potratáři, protože si nemůže dovolit takový skandál. Celou dobu Sophii sliboval, že se rozvede, ale nakonec manželka stáhla žádost o rozvod. Co si o tom má Sophie myslet? Že jí celou dobu jen tahal za nos a vlastně se nechtěl nikdy rozvádět? Že si to vše vymýšlel, jen proto, aby se jí dostal pod sukni? Jakmile oznámí svůj stav rodičům, otec ji okamžitě vyhodí z domu, a tak Sophii nezbývá nic jiného než hledat přístřeší u své dlouhodobé kamarádky Henny, která pracuje jako tanečnice v divadle. Jednoho dne získá Henny roční angažmá tancovat v Paříži, a tak na cestu za splněným snem bere i Sophii. Ta je jí nesmírně vděčná a s radostí přijímá.

Miminko přijde brzy na svět, a tak Sophie nelení a snaží se získat práci, aby nebyla Henny dlouho na obtíž. Jenže sehnat v Paříži práci není jen tak. Cizinci tam nemohou získat pracovní povolení. V den porodu nastanou komplikace a lékaři musí udělat Sophii císařský řez. Týden leží v kómatu, a když se konečně vzbudí, lékaři jí oznámí, že její syn zemřel. Jen díky pomoci lékařky se dokázala Sophie za nějaký čas opět postavit na nohy a jít dál. Dá všechny své úspory na výrobu vlastního krému a vzorek odnese do obchodu s kosmetikou madame Rubinsteinové. Ta po vyzkoušení krému Sophii přijímá, ale za podmínek, že bude pracovat ve vývojovém oddělení na pobočce v New Yorku po dobu deseti let a do té doby se nevdá. Sophie podmínky přijímá a nechává za sebou starý život v Paříži a začíná nový život v úspěšném městě velkých mrakodrapů a nových možností.

Jenže některé představy jsou jaksi zkreslené. Těšíte se jako malé dítě, že začíná nová éra a vše by mohlo být už lepší. Že život si vybral svou daň za její mladou nerozvážnost. Avšak i v New Yorku čekají Sophii trable a intriky. Na druhou stranu pozná novou lásku. Co se stane až se dozví, že Sophie čekala dítě, které vlastně už nežije? Nebo tomu tak není? Odvaha mladé Němky, která spadla několikrát na dno a dokázala se z něj vždy postavit na vlastní nohy, je obdivuhodná. Smekám před ní klobouk. Takže milí čtenáři, za oponou tohoto příběhu na vás bude čekat příběh s velkým „P“ a nezapomeňte si kapesníčky. Uvidíme, jak autorka naloží s druhým dílem této trilogie.

Autorkou recenze je Simona Krchová.