20230524 Luxor 36 2

Colleen Hoover zraje a její hrdinové taky: recenze knihy Vzpomínky na něj

Královna žánru young adult Colleen Hooverová vydala čerstvou novinku Vzpomínky na něj. Tu mnozí čtenáři prohlašují za její nejlepší knihu vůbec. Jak obstála u čtenářky Kláry? To si přečtěte v její recenzi.

Příběh Kenny, která se po pěti letech ve vězení (za tragický omyl) vrací zpět do rodného města s nadějí, že konečně pozná svou dceru. Další novinka od Colleen Hooverové.

Pokaždé, jakmile uvidím novou knihu od Colleen, tak se na ni moc těším. Líbí se mi, že nepíše klasické romantické knihy, ale pokaždé to má jiné „ale“. A tato nebyla výjimkou. Je vidět, že její díla stárnou společně s ní. Její dřívější knížky byly spíš takové „teen lásky”, teď už je to vyspělejší, postavy mají děti (nebo je plánují).

V příběhu se skrývají dvě nesmírně těžká témata – ztráta člověka (a následné obvinění) a ztráta dítěte. Kdokoliv tím procházíte, držte se. Jste silní a zvládnete to. I když to tak teď nevypadá. A musím říct, že to Colleen napsala skvěle. V Kennině životě se odráží jak odchod milovaného přítele, tak odejmutí vlastní dcery z její péče. V příběhu je krásně vidět i rozpor v tom, co člověk ví, že by měl udělat a co by chtěl udělat. Romantická linka Kenny a Ledgera je nádherná, stejně tak postupné odhalování pravdy jak to vlastně bylo.

Jedinou chybu, kterou bych Colleen vytkla je, že knihy (většinou) nejsou na díly… Velmi ráda bych s postavami zůstala po tři nebo čtyři knížky!

Pokud jste Colleen Hooverovou ještě nečetli, děláte velkou chybu. Na její knihy nedám dopustit. Jsou čtivé, je tam romantika i napětí a také něco, co v jiných romantických knížkách nenajdete. Je zkrátka jedinečná. Takže doufám, že po dočtení této recenze zamíříte do knihkupectví!

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *