20231002 Luxor 44

Každý máme své tajemství: Recenze knihy Hluboký sníh

Mistr napínavých psychothrillerů Brian Freeman přináší nový silný a poutavý příběh! Kniha Hluboký sníh řeší vraždu v zapadlém městečku a spoustu tajemství, která leží zahrabaná v závějích… Přečtěte si recenzi čtenářky Evy.

9788024292076

Věděli, že hluboký sníh pohřbí všechno, co chceš skrýt. Přijde však jaro, které vydá tajemství, která ses snažil ukrýt. Mít tajemství je dost ošemetné. Jednoho dne stejně vše vyjde najevo.

Shelby Lakeová nezná své biologické rodiče. Jen díky tomu, že ji matka odložila ke dveřím šerifa Toma Ginna, dostala šanci na život. Adoptoval ji a vychoval nejlépe, jak uměl. Jméno dostala podle zdejšího jezera Shelby Lake, kde Tom zrovna rybařil, když se to stalo. Znamení, které mu seslala snad sama bájná Ursulina a které ho přimělo vrátit se domů zrovna včas, než malé promodralé miminko na prahu jeho dveří umrzlo.

Znamení ji provázejí celým jejím životem. Nadpřirozeno, které nelze vysvětlit, ale bez kterého by neměla jistotu, že jde tou správnou cestou a že její domněnky mají opodstatnění. Sněžná sova, která se náhle zjeví pokaždé, když jde do tuhého.

Ve městě, kterému místní říkají Svět, kde se oblíbená kavárna jmenuje Zapadlá díra a motel nese název Odpočívej v pokoji, vás jistě nepřekvapí ani názvy okolních městeček jako Čarodějův Strom, Orlí Kopec, Modré Diamantové Jezero nebo Cukrový Jez.

Všude ve světě platí stejné pravidlo: Neštěstí nikdy nechodí samo. Když jednoho dne zavolá šerifovi Keith, že někdo zavraždil jeho manželku Coleen, stane se pro všechny první podezřelým. Důkazy však chybí. Ve skutečnosti není nic, co by svědčilo proti němu. Ale…

Když se pak o pár měsíců později ztratí desetiletý Jeremiah Sloan, záhad začne přibývat. Skutečně mohou být za vším nadpřirozené síly? Ursulina měla být jen pověra. Atrakce pro pobavení, která se tradovala spousty let. S postupujícím vyšetřováním je jasné, že případ nebude tak snadný. Bude potřeba přivolat na pomoc nikoho menšího než samotnou FBI.

Velké vzdálenosti, které jsou nejen mezi jednotlivými městečky, některými domy, ale i mezi některými lidmi, vyšetřování zrovna moc nepomáhají. Hluboko v lesích, kam ani paprsky slunce nemají šanci proniknout, se skrývají různá tajemství. Mnohem větší tajemství však mohou mít lidé, kteří jsou vám nejbližší a do kterých byste to nikdy neřekli.

Kam zmizel Jeremiah? Kdo ve skutečnosti zavraždil Coleen? Je možné, že by Shelby mohla znát své biologické rodiče? Kde se skrývá Ursulina? Záhady se vrší a mrtvých přibývá.

Teplota klesá k -18°C, blíží se sněhová bouře a Jeremiah je stále někde venku…

Brian Freeman, autor knihy Hluboký sníh, je známým a oceňovaným autorem psychothrillerů. Jeho knihy vychází ve 46 zemích a ve 22 jazycích. Doporučuji i u nás nedávno vydané autorovy knihy, jako např. Vzpomínky, Dvojník nebo Noční pták.

Autorkou recenze je Eva Marešová.

20231002 Luxor 43

Anotace knihy:

Mistr napínavých psychothrillerů přináší nový silný a poutavý příběh. V zapadlém okrese Mittel, kde se všichni znají a nikdo nezamyká své auto ani dům, se ztratí desetiletý Jeremiah Sloane. S každou další hodinou, kdy není k nalezení, je jasné, že se stalo něco zlého. Něco, co si místní nechtějí představit ani připustit. Něco, co možná souvisí s bájnou stvůrou zvanou Ursulina… nebo s pár měsíců starým, neobjasněným případem vraždy. Nebo s tajemstvími, které tady má a skrývá každý. Některá leží zahrabaná v závějích. Ale ani ten nejhlubší sníh neodolá jarnímu tání…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *