Anna Todd - Nejjasnější hvězdy

Dlouho očekávaná novinka Anny Todd – Nejjasnější hvězdy

Novinka od známé autorky Anny Todd, která se proslavila sérií After, nese název Nejjasnější hvězdy. Je to první díl nové série, takže můžeme očekávat přinejmenším další dva díly.

Na první pohled zaujme obálka, která upoutá nejen svou jednoduchostí. Nejjasnější hvězdy vypráví o dvacetileté Karině, která vyrostla v blízkosti vojenských základen. Snaží se vést klidný život a rozhodně nemá v plánu narukovat do armády. Pokouší se držet svou rodinu nějak pohromadě a také udržovat chování svého dvojčete, Austina, v přijatelných mezích. V jednu chvíli se jeho chování však najednou zhorší a v tu chvíli Karina potká Kaela – vojáka, který se snaží zpracovat dvě mise v Afghánistánu. Sice toho moc nenamluví, ale na to si Karina brzy zvykne a začne jeho přítomnost vyhledávat. Časem se ale věci nečekaně zvrtnou…

Příběh se rozbíhá velmi pomalu, což mi ani tak nevadilo. Užívala jsem si to klidnější tempo, zpočátku navíc bez jakýchkoli zvratů. Bavilo mě sledovat, jak se Karina s Kaelem oťukávají a zjišťují, jak si mezi sebou stojí. Samozřejmě se také rozvinuly další dějové linky, například o Karinině dvojčeti Austinovi. Líbilo se mi, jak se Kael postupně odhaluje a ukazuje Karině také jiné stránky své osobnosti než jen věčné mlčení. Ve chvíli, kdy Karina odhalila nějaké nepěkné lži, jsem byla velmi překvapená s ní. Čekala jsem hodně, ale tohle tedy opravdu ne! Konec se mi líbil a nechal mě tak nějak na trní, takže jsem velmi zvědavá na další díl.

I přes to, že novinka od Anny Todd ubíhala klidným tempem, moc se mi líbila a bavila mě. Myslím si, že další díly budou ještě lepší. Na ty si ale ještě počkáme.

Autorkou recenze je Klára Parmová. Redakčně upraveno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *