Vrah andělů

Andrew Mayne konečně přichází se svým esem v rukávu

Už když jsem před pár lety četla Šelmu a zjistila jsem, že autor je původně iluzionista, nedočkavě jsem čekala na příběh z jeho známého prostředí. A nyní je tady v podobě knihy s názvem Vrah andělů.

Jessica Blackwood je bývalá salónní kouzelnice, která pochází z rodinného klanu čarodějů. V New Yorku se svým umem proslavil již její děd. Jessica se nakonec rozhodla vydat jiným směrem, a tak se z ní stala řadová agentka FBI. Zastává si poklidně svou práci, dokud se jednoho dne neobjeví záhadný „Čaroděj“, sériový vrah s božským komplexem, a tehdy je najednou potřeba jejích speciálních schopností a zkušeností.

Thriller Vrah andělů je úplně jiný příběh, než na jaký je současný čtenář zvyklý. Je to story s originální zápletkou z fascinujícího prostředí, kde se navíc objevuje vychytralý vrah. „Čaroděj“, obeznámený s pokročilými IT nástroji, který navíc disponuje znalostmi z chemického průmyslu, nevyjímaje dokonalého povědomí o vizuálních a zvukových efektech, je tím správným soupeřem pro bývalou kouzelnici. Svými bizarními vraždami způsobí obrovský poprask po celé zemi, čímž zaseje semínka pochybností ve všech milovnících záhad a paranormálních jevů.

Každý jistě slyšel o Houdinim nebo Copperfieldovi, ale téměř nikdo jejich umění neovládá. Co si budeme povídat, mezi lidmi se nejedná zrovna o rozšířené povědomí o tom, jak dokonale ovládat kouzla a magii a vytvářet zázraky za pomocí iluzí. Čarodějnictví je a bylo fascinující po staletí a nikdo z nás pořádně neví, co se mezi nebem a zemí skrývá a udává. Už jen kvůli tomuto malému nahlédnutí za opony tak fascinujícího světa příběh stojí za přečtení. Co je ale ještě větším lákadlem, je skutečnost, že se jedná o napínavou a neokoukanou četbu s ohromujícím dějem a zápletkou, která navíc nekončí pouze touto knihou, takže se čtenář může těšit i na navazující pokračování.

Autorkou recenze je Kateřina Málková.