c7f4b65e

TOP 5 květnových akcí v Luxoru

Hned ve čtvrtek 10. května bude probíhat beseda a autogramiáda ředitele Institutu štěstí Meika Wikinga. Ten je zároveň autorem knihy Hygge – Prostě šťastný způsob života a Lykke – Tajemství nejšťastnějších lidí na světě. Lykke i Hygge hýbe nejen knižním světem a pokud hledáte to své štěstí, knihy na tato témata jsou to pravé. Na besedě si s autorem můžete popovídat o tom, co je vlastně to pravé štěstí a kolik vlastně takové štěstí stojí. Na závěrečné autogramiádě si tu svou knihu štěstí můžete nechat podepsat. Objevte tajemství nejšťastnějších lidí na světě a buďte prostě šťastní.

Máte rádi zvířátka a k tomu pražskou Zoo? Tak pro Vás tu je setkání s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem, které se uskuteční 22. května. Probíhat bude nejen křest jeho knihy Zoopisník, ale také si povídáme o tom, jak to v pražské Zoo funguje, kolik zvířecích obyvatel Zoo má, nebo jak to bylo s lanovkou. Publikace je rozdělena do sedmdesáti kapitol a příběhy doplňují unikátní barevné fotografie, jak z pražské Zoo, tak z celého světa.  Víte, kdo je to kvakoš? Pokud ne, přijďte to zjistit do Luxoru.

Kdo by neslyšel o Terapii sdílení od Ester Geislerové a Josefiny Bakošové. Instagramový fenomén sdílení rozchodových vět konečně získal i svou knižní podobu. Tu budeme křtít ve středu 23. května. Obě autorky na svých profilech před několika měsíci uveřejnily několik vět, jakými se s jejich kamarádkou jistý muž rozešel. Mrazivé i úsměvné věty si na sociálních sítích získalo neobyčejnou pozornost a čtenáři začali posílat i ty své „rozchodové věty“. A tak se zrodil projekt #terapiesdilenim který ukazuje realitu lidských vztahů a především jejich konce. Sdílením to tolik nebolí a vlastně se nad to člověk i povznese. On na tom byl totiž vlastně někdo ještě hůř.

Pavel Kohout patří k významným českým spisovatelům a dramatikům. Ve středu 30. května se na Václavském náměstí bude křtít jeho nová kniha To byl můj život?. Autor se letos dožívá životního jubilea a ve své knize bilancuje léta 1928 – 1979 a 1979 – 1992, poté v Předběžné bilanci léta do roku 2011. V „dovětku“ se zaobírá posledními léty a se svým typickým humorem komentuje svůj život, politické dění, vytahuje střípky ze svého života. Přijďte společně s námi zavzpomínat a užít si obraz dvacátého století z pohledu Pavla Kohouta.

Poslední květnový čtvrtek bude patřit autogramiádě a besedě s Jaroslavem Kmentou k jeho knize Boss Babiš. Reportážní kniha je poskládána jak z reportáží uveřejněných v časopise Reportér, tak dalších zdrojů. Popisuje veřejně známé skutečnosti politického zrodu miliardáře a politika Andreje Babiše, tak jeho napojení na další známá jména jako je Radovan Krejčíř, Tomáš Pitr či František Mrázek. Debatovat se bude o psaní knihy, sbírání podkladů i ověřování faktů. Boss Babiš tvoří zatím nejucelenější obraz oligarchy Babiše.

Omrkni všechny knižní akce, které se v květnu plánují v Luxoru ZDE.


Autorka: Kristýna Pekárková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *