e46a5996

TOP 5 dubnových akcí v Luxoru

Autogramiáda Michala Viewegha k jeho knize Muž a žena

Michal Viewegh je bezesporu nejznámějším českým autorem. Ve svém novém domovském nakladatelství Ikar právě vydává knihu Muž a žena, v níž ve dvou novelách nabízí právě odlišnost mužského a ženského pohledu – hlavní hrdina novely Family Frost je totiž zkrachovalý restauratér, který se na truc všem a všemu začne živit jako řidič mrazícího vozu téhle známé firmy. A ve druhé novele Čarodějka z Křemelky je protagonistkou zase žena, která svou atraktivitu vnímá spíš jako prokletí a celý život má smůlu na muže.

Setkat se s Michalem Vieweghem a nechat si podepsat (nejen) knihu Muž a žena můžete v Paláci knih Luxor 4. dubna od 18:00.

Exkluzivní půlnoční prodej knihy Macbeth

O půlnoci ze 4. na 5. dubna také startuje exkluzivní prodej Macbetha z pera nejslavnějšího autora severské krimi, Joa Nesbøho. Převyprávěná shakespearovská klasika vychází v edici 400 nakladatelství Práh a už teď se šušká, že se v tomto textu Nesbø představuje ve své nejlepší kondici. Tenhle Macbeth zaujme nejen milovníky severské krimi a detektivek s Harrym Holem. V rámci půlnočního prodeje budete mít jedinečnou možnost začíst se do knihy o něco dřív než ostatní čtenáři a navíc pro vás bude nachystaný welcome drink.

Takže nezapomeňte, o půlnoci ze 4. na 5. dubna v Paláci knih Luxor!

Setkání s B. A. Paris, úspěšnou autorkou psychothrillerů

B. A. Paris na sebe výrazně upozornila debutovým psychothrillerem Za zavřenými dveřmi, který se týká domácího násilí. Její druhá kniha, V pasti lží, právě vychází a je neméně strhující. Cass má pocit, že je její život konečně perfektní – má skvělého manžela, prima práci, opravdové kamarády. Jenže jednoho dne se stane svědkem něčeho hrozného a od té doby se všechno sype. Cass zapomíná všelijaké drobnosti, domluvy, to, co dělala. A čemu věřit, když nemůže věřit ani sama sobě? B. A. Paris svůj nový napínavý thriller představí při křtu a následovat bude samozřejmě i autogramiáda.

Zapište si do diáře 10. dubna od 17: 00 v Paláci knih Luxor.

Křest a autogramiáda nové knihy Gabriely Koukalové

Gabriela Koukalová je už několik let jedno z nejvýrazněji rezonujících jmen ve sportovním světě. V rámci českého biatlonu pak jde o hvězdu nejzářivější. Po řadě skvělých sezón, kdy se jí podařilo vyhrát velký křišťálový globus, stát se mistryní světa a vyhrát několik olympijských medailí, přišel letos zlom. Kvůli chronické bolesti lýtkových svalů přišla nejen o celou sezónu, ale především o olympiádu, která měla být vrcholem její sportovní kariéry. Gabriela Koukalová spolu s novinářem Martinem Moravcem napsala knihu o svém životě, o biatlonu i o soukromí. Nejen o výhrách, ale i o prohrách, sportovních i životních. O strachu i naději, prostě o všem.

Gabriela Koukalová svou novou knihu Jiná Gabriela Koukalová představí 19. dubna od 17:00 v Paláci knih Luxor.

Autogramiáda ke knize Erika Taberyho Opuštěná společnost

Šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery už napsal několik knih, ta nejnovější ale vzbudila pravděpodobně největší úspěch. Kromě výrazné čtenářské popularity se také Opuštěná společnost dočkala nominace na cenu Magnesia Litera: Litera za publicistiku. Opuštěná společnost nese podtitul Česká cesta od Masaryka po Babiše. Velmi čtivě a čtenářsky přístupně shrnuje funkci médií v politice, upozorňuje na nebezpečí populismu i představuje nejvýraznější osobnosti současné české politiky, Miloše Zemana a Andreje Babiše. Tabery zároveň vše uvádí v kontextu zahraničí, takže je jasné, že by mohlo být i hůř, ale zas tak dobré to taky není.

Beseda s Erikem Taberym a autogramiáda jeho knihy se uskuteční 25. dubna od 17:00 v Paláci knih Luxor.

Budeme se na vás těšit!

Autorka: Alžběta Široká

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *