Neošovy knižní tipy

René Goscinny: Asterix Sídliště bohů – Kniha hádanek se samolepkami

Nenechte si ujít skvělou knihu zábavných úkolů, hlavolamů a doplňovaček k nejnovějšímu Asterixovu filmu Sídliště bohů.

Steven Butler: Postrach Denis (1) si vede deník 

Denis, postrach okolí, přes prázdniny nesplnil domácí úkol a nepsal si deník, a tak si ho za trest musí psát celý školní rok. Štve ho to ovšem jen chvíli – potom ho napadne, že z deníku udělá příručku pro budoucí generace postrachů. A tak se dozvíte, co všechno se dá zažít v městečku Bugrburg, jaké lumpárny Denis vyvádí se svým věrným psem Raťafákem a kamarády Kudrnáčem a Lívancem nebo jak snadno rozpoznat měkkoně, jako je Denisův úhlavní nepřítel Walter. Ne každá rošťárna se musí vydařit, ale o dobrou zábavu je vždy postaráno.

Åsa Larssonová, Ingela Korsellová Ingela: Pax – Hůl prokletí

V městečku Mariefred se začínají dít podivné věci. K životu se probouzejí nadpřirozené bytosti. Tajná knihovna ukrytá pod kostelním návrším přitahuje zlé síly. Její ochrana slábne a svět se ocitá v ohrožení. V těchto nejistých časech sem do pěstounské rodiny přicházejí bratři Alrik a Viggo, kteří – jak se brzy ukáže – byli vybráni, aby pomohli chránit tajnou knihovnu. Podle starých strážců jsou ale na válečníky příliš mladí, a proto musejí podstoupit náročnou zkoušku. Skutečné nebezpečí je však teprve čeká… Hůl prokletí je první díl série PAX. Pro čtenáře od deseti let.

Keri Smith: Tohle není kniha 

Tento předmět neexistuje bez vás. Vy určíte jeho obsah a to, jak bude nakonec vypadat. Celý ho utvoříte na základě svojí představivosti. Musíte vyrazit ven, oživit ho a splnit všechny úkoly. Pokud tohle není kniha, tak co to vlastně je? Odpověď je jen a jen na vás!

Rick Riordan: Bohové olympu 5 – Krev polobohů 

Sedm polobohů včele s Percym čeká poslední a nejtěžší boj. Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět. Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenonské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas? Zbývá jen pár dnů. Pomstychtivá matka země Gaia se probírá z dlouhého spánku a k probuzení jí chybí jediné – krev dvou polobohů, krev Olympu!

Ledové království – Pohádkový román 

Připrav se na mrazivý závan ledového vichru z hlubokých severských fjordů, zasněžených hor a nekonečných moří – zakletých do věčného ledu mocným kouzlem královny Elsy. U bran Arendellského království na tebe čeká princezna Anna. Vydej se s ní, se statečným mládencem Kristoffem, sobem Svenem a sněhulákem Olafem na nebezpečnou cestu, na které se dozvíš, zda opravdová láska překoná věčnou zimu. V této knížce najdeš oblíbenou pohádku ve formě románu. Je pro všechny, kteří milují dlouhé, poutavé příběhy, rádi a dobře čtou nebo poslouchají delší pohádky.

Václav Říha: Dvanáct pohádek z onoho světa

V knížce Dvanáct pohádek z onoho světa, kterou napsal známý pohádkář Václav Říha (vlastním jménem Václav Tille) na dětské čtenáře čeká celý zástup roztodivných postav a postaviček. Jejich autorem je dětmi i dospělými milovaný český malíř Josef Lada, jehož ilustrace potěšily několik generací čtenářů a dorazily až na druhý konec světa, do Číny. Obrázky k dětským pohádkových příběhům jsou neméně oblíbené. V naší knize nechybí ani svatý Petr, Pán Ježíš, andělé a vládce pekla Lucifer.

Charlotte Indenová: Anna a Anna 

Překrásná kniha o lásce a dospívání a o tom, komu se také dají psát dopisy. Anna a Jan jsou kamarádi na život a na smrt. Jenže pak se Anna do Jana zamiluje, a aby toho nebylo málo, Jan se odstěhuje až do Amsterodamu. Ještě že je tu babička, která moc dobře ví, jaké to je, když člověku někdo tak moc chybí. A tak si spolu vyměňují dopisy a jako dvě spiklenecké pirátky plánují cesty po širých mořích. Když konečně dorazí psaní od Jana, babička je první, kdo se o tom dozví a Anna je jediná, s kým babička mluví o Henrim, kterému pořád píše dopisy, ale žádný nikdy neodešle.

Elin Ferner: Statečná autíčka – horkovzdušný balón

Když do města přiletěla na návštěvu rusá Husa, sestřenice pana Párečka, spousta obyvatel se šla zvědavě podívat na to, jak ten úžasný horkovzdušný balón přistává. Pták Pohromák byl ze všech nejzvědavější a se svou obvyklou smůlou a schopností překazit, co se dá, se náhle ocitl ve vzduchu a houpal se hlavou dolů pod stoupajícím balónem. Statečná autíčka ho musí zachránit!

Elin Ferner: Statečná autíčka – Do města přijel praštěný Štěpán 

Vytuněný Harry se těší na návštěvu svého bratrance, praštěného Štěpána z velkého města. Ale návětěva neprobíhá tak, jak si Harry představoval, protože Štěpán je opravdový rošťák a vyvádí, všem ošklivé žertíky. Štěpán poplete Pavlíka a Haničku falešnými telefonáty, zatímco skutečný požár zničí stodolu traktora Viktora. Město je plné problémů!

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *