Letem knižním světem (9. týden 2017)

Přijďte v úterý do Paláce knih Luxor na křest knihy Mgr. Heleny Kočové, Ph.D. Spinální svalová atrofie v souvislostech. Začínáme v 16:00.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Nakladatelství CooBoo představilo ediční plán na rok 2017. Prolistovat si ho můžete na Issuu.
    • Nakladatelství Baronet představilo ediční plán na 1. pololetí roku. Prolistovat si ho můžete zde.
    • Všichni fanoušci příběhů s Peterem Grantem už jistě vyhlíží vydání Prokletých domovů, které se na pulty knihkupectví dostanou už v dubnu. Letos nás ovšem čeká i další díl – Záludné léto, ke kterému byla zveřejněna obálka. Ještě předtím se můžete těšit na komiks Čarojízda – opět s Peterem Grantem v hlavní roli.

    • Pokud jste vloni četli román Maestra, který vyšel v rámci Knihománie, zapište si do kalendářů datum 2. října, vyjde totiž pokračování s podtitulem Domina.
    • V létě si na své přijdou i fanoušci krimi a především Případů Kim Stoneové. V červenci vydá Knižní klub už třetí díl série od Angely Marsonsové, který se v originále jmenuje Lost Girls.
    • Nastavte si na našem webu upozornění na vydání další knihy Pauly Hawkinsové, autorky Dívky ve vlaku. Román Do vody chystá Knižní klub na červen.
    • Koncem dubna vyjde v Mladé frontě knížka Všechno na světě v obrázcích. Hned od prvních stránek se ponoříte do báječného světa Toma Shampa a tisíce malých drobností, které pro vás připravil ve výčtech věcí každodenního života. Co dvoustránka, to téma, které nás obklopuje – jídlo, oblečení, bydlení, doprava, den a noc, jaro a zima, příroda, město… Vaše děti budou jako u vytržení a nebudou k odtržení.
    • Do kin jde za chvíli adaptace románu Chatrč od Wm. Paula Younga a už za pár dní se dočkáme nového vydání knihy s filmovou obálkou.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    30. dubna má na stanici Starz premiéru seriálová adaptace Amerických bohů od Neila Gaimana. V hlavních rolích se představí Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning a další. Podívejte se, jak vypadá první plakát.

    Nakladatelství YOLI právě vydalo úspěšný young adult román Probuzení Simona Spiera, který se dočká i filmové adaptace. Režie se ujme Greg Berlanti, v hlavní roli se představí Nick Robinson. Natáčení filmu by mělo začít v březnu, na uvedení v kinech si tak budeme muset počkat minimálně do příštího roku.

    Podívejte se na další trailer, který představuje trilogii Zahradnictví od dua Jarchovský, Hřebejk. První část v kinech od 27. dubna.


    20. dubna jde do českých kin nový film Agnieszky Holland, natočený na motivy knihy Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých od Olgy Tokarczukové. Představen byl první trailer.


    Podívejte se na další klip z Krásky a zvířete s další legendární písničkou z původního animáku od studia Disney. Do kina vyrazíme 16. března.


    Filmové adaptace se dočká další Deník malého poseroutky, tentokrát 9. díl s podtitulem Výlet za všechny peníze. Světovou premiéru má 19. května.


    Temnější tvář magie od Victorie Schwabové se chystá na stříbrná plátna. Autorka v projektu figuruje jako producentka, scénář napíše někdo jiný.

    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Kniznivesmir.cz, Tor.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *