Letem knižním světem (6. týden 2016)

J. K. Rowlingová publikovala na Pottermore popisy jednotlivých kouzelnických škol. Kromě Bradavic existuje ještě dalších 10 škol čar a kouzel, podrobnější popis je aktuálně k dispozici u Kruvalu, Krásnohůlek, více se dozvíte také o africké škole Uagadou, brazilské akademii Castelobruxo a japonské škole Mahoutokuro. V Americe se kouzelníci učí v Ilvermorny, na popis této školy netrpělivě čekáme, neboť je almou mater hlavních postav nového filmu Fantastická zvířata a kde je najít – sester Tiny a Queenie.

Tento týden si můžete na našem blogu zasoutěžit o novou epickou fantasy Jiskra v popelu.

Na valentýnský týden chystáme v našich knihkupectví speciální slevu. Pořiďte si dvě knihy dohromady nad 399 Kč a nakoupíte o 20 % levněji.

Tento týden vás zveme na dvě akce v Paláci knih Luxor: 9. února v 17:00 křtíme audioknihu Karel IV. a 11. února ve stejném čase představíme knihu Na křídlech racků – Jak jsem létal a padal.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Nakladatelství CooBoo vydalo nový ediční plán, prohlédnout si ho můžete na Issuu.
  • Další díl krimi série s Cormoranem Strikem má českou obálku. Ve službách zla vyjde 2. května.
  • C. D. Payne a legendární Mládí v hajzlu je zpátky. 3. března vydá Jota knihu Mládí imrvére v hajzlu aneb Geny nezapřeš, deník Nickova syna Nicholase. Ani v tomto díle rodinné ságy není nouze o zábavu a překvapení. Vrací se všichni oblíbení hrdinové včetně Sheeni, Trenta, Scotta, Azury, Jakea, Veevy, Umy, Tylera, „Ochechule“ a zvláštního hosta Leváka.
  • Nahlédněte už podruhé do světa internetových videí i do soukromí úspěšných JůTuberů. Já, JůTuber 2 vyjde v nakladatelství CooBoo začátkem března.
  • 15. února vyjde ve Slovartu fascinující kniha Wallyho Olinse Brand New, která se zabývá všemi podstatnými aspekty světa brandingu. Nepostradatelná pro každého, kdo se zajímá o marketing, obchod nebo současnou kulturu.
  • Sophie Hannah, autorka Vražd s monogramem, pokračuje v odkazu Agathy Christie. V září vydá Knižní klub už druhý (nový) příběh Hercula Poirota.
  • V létě nabídne YOLI fiktivní fanfikci Carry On, kterou psala Cath, hlavní hrdinka knihy Fangirl od Rainbow Rowellové. Konečně odhalí celý příběh Simona Snowa.
  • Začátkem března nabídne Jota další příběh Doctora Who, tentokrát s podnázvem Roj hrůzy.
  • První díl dvoudílné série, která navazuje na trilogii Selekce od Kiery Cassové, vydá pod názvem Dcera nakladatelství CooBoo letos v létě.
  • Panství Edebrooke je výjimečný historický román jako stvořený pro nevyléčitelné romantiky a milovníky knih Jane Austenové. V Ikaru vyjde letos v dubnu.
  • Rudý kapitán, krimi nejprodávanějšího slovenského autora detektivek Dominika Dána, vyjde s filmovou obálkou. Adaptaci uvidíme v kinech už v březnu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Zveřejněn byl první oficiální trailer filmové adaptace románu Než jsem tě poznala od Jojo Moyesové. V kinech od 30. června.

Ve filmové adaptaci krimi Sněhulák, která se právě teď natáčí v Norsku, si po boku Michaela Fassbendera (Harry Hole) a Rebeccy Ferguson (Katrine Bratt) zahraje také švédský herec a spisovatel Jonas Karlsson (knihy Místnost a Faktura) a J. K. Simmons.

Podívejte se na nový teaser chystaného filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem, který má u nás premiéru 26. května. V hlavních rolích se představí Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen a další.


Bella Heathcote si zahraje ve filmové adaptaci Padesáti odstínů temnoty. Představí se v roli Christianovy bývalé milenky Leily. Film režíruje James Foley.

Vedle filmové adaptace, která jde do kin koncem února, se chystá také seriál na motivy knihy Brooklyn Colma Tóibína. Nové zpracování připravuje BBC a jedinou herečkou, které se objeví ve filmu i v seriálu je zatím pouze Julie Walters.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Adweek.com, Pottermore.com, Hollywoodreporter.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *