Letem knižním světem (43. týden 2016)

Tento týden vás zveme na autogramiádu Zdeňka Svěráka v Hradci Králové a řadu dalších akcí v Praze (včetně dvou zahraničních návštěv). Dnes v 16:00 křtíme v Paláci knih Luxor knihu spolupracovníka Zpravodajské správy Československé republiky Olina Jurmana, v úterý bude hostem knihkupectví Quadrio srbský filmový režisér a hudebník Emir Kusturica, ve stejný den pokřtíme v Paláci knih Luxor knihu Daniely Kovářové, ve středu se Zdeněk Svěrák objeví i v Praze a čtvrtek patří Michelu Faberovi, autorovi Kvítku karmínového a bílého, který představí svůj nový román Kniha zvláštních nových věcí.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Začátkem listopadu vyjde kniha Dospělost je mýtus určená všem, kteří dokáží proflákat celé víkendy na internetu, pro které je držení se za ruce na ulici s naprosto úchvatným klukem nesnesitelná agónie, pro všechny, kdo sní o tom, že celý den zůstanou doma a budou se válet v pyžamu. A pro všechny, kdo přemýšlejí, kdy přesně vlastně ta dospělost začíná.
  • Proč si neustále obouváme boty, které přece vždycky tlačily… Může existovat nevěra, která nezraňuje? Opravdu lze mít sex bez závazků? A kdy přijde po střídavé péči i střídavá povinnost a role rodičů se konečně vyrovnají? Povídky o nešťastné zamilovanosti a šťastných flirtech. Krátké texty pro dlouhé večery od Barbary Nesvadbové Laskonky vyjdou 7. listopadu.
  • Nakladatelství Motto chystá čtyři dosud nevydané povídky z pera jedné z nejslavnějších autorek detektivních příběhů, P. D. Jamesové. Kniha Vánoční vražda a jiné povídky vyjde v listopadu.
  • 8. listopadu vydá Paseka knihu Vyšetřování, temně komický román, který navazuje na podobně laděné prózy Kafkovy či Beckettovy a znovu potvrzuje neobyčejnou šíři záběru a vypravěčské mistrovství Phillipa Claudela.
  • Cestovatel Ladislav Zibura představí 14. listopadu svoji knihu Pěšky mezi buddhisty a komunisty, která vypráví o Číňanech, Nepálcích a jejich životě a taky trochu o autorovi samotném.
  • Z produkce BB/artu doporučujeme román Město draků, který se odehrává v roce 1940. San Francisko žije oslavami Svátků jara a svérázná soukromá vyšetřovatelka Miranda Corbieová se odmítá smířit s vraždou Japonce Takahašiho, jehož v Chinatownu zastřelili před jejíma očima. Při vyšetřování naráží na úskalí, a to nejen kvůli své minulosti luxusní kurtizány.
  • Pokud znáte zpaměti první větu Pýchy a předsudku, vždycky vám vrtalo hlavou, jestli se Mary a Kitty někdy provdaly, a víte, jak znělo křestní jméno pana Darcyho, je Čtenářský klub Jane Austenové kniha pro vás. Pokud ne a máte rádi dobře napsané příběhy, pak taky. Vyjde v listopadu.
  • Sam Kinnison je geek a vůbec mu to nepřekáží. Má svoje hororové filmy, svoje potrhlé kámoše a taky World of Warcraft. Pokud se u jeho dveří neobjeví samotná princezna Leia, nepovažuje za nutné existenci ženského pohlaví jakkoliv řešit. Pak ale potká Camillu… Jak to bude dál? Zjistíte v knize Kráska a geek.
  • Příští rok vydá HarperCollins samostatný román Beren and Lúthien, jehož příběh se objevil už v Silmarillionu. Text J. R. R. Tolkiena dopracoval Christopher Tolkien, ilustracemi příběh doplní Alan Lee. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na první teaser seriálové adaptace románu Sedmilhářky od Liane Moriarty. Obsazení je vskutku hvězdné, produkce HBO obsadila do hlavních rolí Reese Witherspoon, Shailene Woodley a Nicole Kidman. Celkem 7 epizod uvidíme v příštím roce.

Představujeme další trailer filmové adaptace románu Tony & Susan od Austina Wrighta, která bude uvedena pod názvem Noční zvířata. V českých kinech má film premiéru 24. listopadu.


U filmů s Amy Adams ještě zůstaneme, uvidíme ji totiž letos v kině ještě v adaptaci Příběhů vašeho života od Teda Chianga. Česká premiéra filmu Příchozí je stanovena na 10. listopadu, zveřejněn byl druhý trailer.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Vanityfair.com, Tor.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *