Letem knižním světem (31. týden 2016)

Man Booker Prize 2016 už zná nominované. Na long list se dostalo celkem 13 knih, jejich přehled najdete na webových stránkách ceny.

Zveřejněny byly nové fotky z divadelního představení Harry Potter and the Cursed Child. Hra si minulý týden v Londýně odbyla svoji premiéru a zároveň vyšel knižně scénář (za jeden den se nám podařilo vyprodat téměř celé zásoby, příští týden přijdou další). Všechny fotky si můžete prohlédnout v galerii pod článkem.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Bavil vás Destrukční deník? Pak si určitě pořiďte další publikaci Keri Smithové – Dodělej tuhle knihu. Na chvíli si odpočinete od ničení a dáte se do tvoření. Vyjde koncem srpna.
  • 29. srpna vydá nakladatelství Plus publikaci Muži, kteří zašli příliš daleko – sedmý svazek edice Pandaemonium, který po spisech M. R. Jamese nebo antologii sci-fi povídek viktoriánských autorek přibližuje tvorbu bratří Bensonových.
  • Omlazování, posilovna, dieta, psychologický koučing, změna šatníku a slovníku – to je zápletka nové humoristické knihy Věčné mládí, kterou vydá XYZ koncem srpna.
  • Polévkování je nové džusování a fandí mu i Gwyneth Paltrow. Revoluční očistu pomocí výživných polévek a léčivých vývarů představuje kniha Polévkový detox. V srpnu ji vydá nakladatelství Jota.
  • Je Lajla Rolstadová Kerouac v sukních po šedesáti letech? Zjistíte v jejím autobiografickém románu Vlčí ostrov, který dokumentuje spisovatelčin život na kanadském ostrově, několikaměsíční cestování autem Amerikou a téměř meditativní přezimování v chatě kanadských přátel.
  • Nový thriller Sandry Brown – Skryté zlo – vyjde v Edici světový bestseller začátkem září. Vypráví o Emory Charbonneauové, dětské lékařce a maratonské běžkyni, která zmizí na horské stezce v Severní Karolíně. Policie má podezření, že za zmizením Emory vězí její manžel.
  • 9. září vyjde Hra s ohněm, výjimečný samostatný thriller autorky případů Jane Rizzoliové a Maury Islesové, mimořádný tím, že houslovou skladbu, která tvoří jeho hlavní zápletku, složila sama Tess Gerritsenová…
  • Detektivka, v níž vrah hledá svou oběť? V půlce září vydá knižní klub Pařížské rekviem, dramatický milostný příběh s napínavou zápletkou z prostředí pařížského podsvětí konce 19. století.
  • Píše se rok 1915, když patnáctiletá Mary Russellová, která se po ztrátě rodičů nastěhuje k tetě na venkovskou farmu, potká starého pána zabývajícího se studiem včel a dá se s ním do řeči. Je to Sherlock Holmes na odpočinku. Novou hrdinku a nový případ Sherlocka Holmese představuje Laurie B. Kingová v knize Holmesova učednice, vyjde v září.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Tim Burton, Ransom Riggs a vybraní herci mluví o filmové adaptaci knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti v novém inside the story videu. Premiéra u nás je stanovena na 29. září.

20. ledna 2017 má světovou premiéru filmová adaptace Saroyanovy Lidské komedie. Film Ithaca vypráví příběh mladého Homera Macauleyho, který se rozhodne být nejlepším a nejrychlejším cyklistickým telegrafním zpravodajem. Uvedení v ČR zatím nebylo potvrzeno.


Podívejte se na nový teaser druhého Transpottingu, který je volně natočen na motivy knihy Porno Irvina Welshe. Premiéru u nás má 9. února 2017.


20. října můžete jít do kina na Lichožrouty. V novém videu zjistíte, kdo a jak mluví jednotlivé postavy.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *