Letem knižním světem (26. týden 2015)

Nového románu E L James – Grey – se za první 4 dny po vydání prodalo přes milion výtisků.

Dnes vyšlo letní dvojčíslo magazínu Neoluxor živě! Vyzvedněte si časopis v knihkupectví nebo čtěte online na Issuu.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Známý spisovatel Daniel Abraham a uznávaný ilustrátor Tommy Patterson uzavírají svou úchvatnou grafickou adaptaci klasiky George R. R. Martina Hra o trůny4. svazek vyjde 21. července v Egmontu.
  • Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce. Světový young adult bestseller Všechny malé zázraky vyjde v češtině v září.
  • Eva Francová si získala velkou popularitu svým blogem Kuchařka ze Svatojánu i stejnojmennou kuchařkou. Její přístup ke stravování a vaření je v něčem novátorský, ale na druhou stranu je také návratem ke kořenům a tradicím. Její druhá kuchařka vyjde už letos v září.
  • 3. září vyjde další publikace Jaroslava Kmenty s názvem Padrino Krejčíř – Gangster. Zároveň s knihou vznikl i scénář pro film Gangster KA, který bude mít premiéru v kinech týden poté – 10. září.
  • Třetí díl erotické trilogie Hotel v Paříži, která je považována za francouzskou odpověď na Fifty Shades, vyjde v nakladatelství XYZ v srpnu s podnázvem Pokoj č. 3.
  • Rick Riordan zveřejnil obálku chystané knihy The Sword of Summer, která je prvním dílem nové série Magnus Chase & The Gods of Asgard. V originále vyjde 6. října.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Začíná se natáčet adaptace detektivky Michala Sýkory Modré stíny. Pracovat se bude převážně v Olomouci. Scénář napsal Petr Jarchovský, režíruje Viktor Tauš. Klára Melíšková hraje komisařku Výrovou a Stanislav Majer ztvární nadporučíka Mráze. Několik fotek z natáčení najdete na webu Olomouckého deníku.

Režisérka Agnieszka Holland připravuje nový film podle knihy a scénáře Olgy Tokarczukové Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých. Jednu z hlavních rolí ztvární Miroslav Krobot. Premiéra filmu bude na začátku roku 2017.

Paramount Pictures vybralo režisérku Rebeccu Thomas pro filmovou adaptaci knihy Hledání Aljašky od Johna Greena.

6. díl Letopisů Narnie s podnázvem Stříbrná židle se připravuje na adaptaci. Už je dokonce hotový i scénář, který napsal David McGee.

Příští léto bude v Londýně uvedena nová divadelní hra s názvem Harry Potter and the Cursed Child. Na svém Twitteru to potvrdila sama Rowlingová. Nový příběh napsala společně s Jackem Thornem a Johnem Tiffanym.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Zurnal.upol.cz, Ceskatelevize.cz, Adweek.com, Hypable.com, Olomoucky.denik.cz

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *