5e07b53a

Letem knižním světem (24. týden 2017)


Tento týden v Neoluxoru:

  • Už se těšíte na prázdniny? Vybavte se na ně zatím aspoň knížkou. K vybraným knihám z edice Světový bestseller dostanete do konce června druhou zdarma
  • Ještě pár dní můžete využít slevu 25 % v našem knihkupectví na Chodově na celý nákup a navrch si odnést dáreček. 18. června se pobočka uzavře a projde velkou rekonstrukcí. 
  • 13. června pokřtí Jan Menděl svou knihu Afirmace
  • Zcela jedinečnými hosty budou tento týden spisovatelky Christina Hobbsová a Lauren Billingsová, známější pod pseudonymem Christina Lauren. Ve středu 14. června představí české vydání knihy Božský.
  • Petra Davidová vám potom ve čtvrtek 15. udělá chuť svojí knihou Kitchen and the City, kterou pokřtí společně s Radkou Třeštíkovou. 

Blogteam čte a doporučuje:

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Tento týden se ponese v duchu zbrusu nové detektivky Radky Třeštíkové Osm, která si najde cestu na pulty knihkupectví již ve čtvrtek. Knihu vydá nakladatelství Motto.
  • Ekonomická krize, mateřství, izolovanost i sociální sítě, tajemství a konec všech tužeb. To vše si pro vás připravila Marta Rojalsová v knize Ta druhá. Začíst se do ní můžete již 20. června.
  • George R.R. Martin se na konci června vrátí s již třetím dílem Divokých karet. Vydává se v něm do ulic New Yorku na oslavu Dne divokých karet, při kterém se vzpomíná na mrtvé a vzdává čest živým. Je to den ohňostrojů, pouličních trhů a průvodů, politických demonstrací a rvaček v tmavých uličkách. 
  • Ani v létě vás neošidíme o pořádné detektivky. 26. července se můžete těšit se můžete na nové vydání knihy Oznamuje se vražda od Agathy Christie. 
  • Fanoušci sci-fi hitu Illuminae již nemusí zoufat. CooBoo v říjnu vydá pokračování s názvem Gemina. Již brzy se tak ocitnete na skokové stanice Heimdall, která musí čelit pokusu BeiTechu o její zničení. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové a televizní novinky

Film Ashes in the Snow natočený podle světově úspěšné knihy V šedých tónech spisovatelky Ruty Sepetys se k nám blíží doslova mílovými kroky. Prozatím se můžeme kochat zcela prvními fotografiemi, které si můžete prohlédnou v galerii na konci článku. 

Komiksoví fanoušci se opět mohou radovat. Marvel se rozhodl představit nového hrdinu. Black Panther bude bojovat za svou velmi technologicky vyvinutou zemi Wakandu a nedovolí, aby se stala terčem bojů a nepokojů. 

Slyšeli jste o knize Knedlíček od Julie Murphy? Již před několika lety byla zakoupena filmová práva, až nyní ale začíná opravdu svítat na lepší časy. Rosie, matku hlavní hrdinky Dumplin, si zahraje Jennifer Aniston. 

Novinky k filmu Wonder (Neobyčejný kluk) se jen valí. Kromě nové fotografie, byly odhaleny i nádherné ilustrované plakáty, které si vás jistě získají. Prohlédněte si všechny v galerii na konci článku. 

Režisér Doug Liman sice usilovně pracuje na filmové podobě knihy Hlas nože od Patricka Nesse, stíhá při tom však plánovat už i další hit. Tím bude zatím plánovaná kniha Unearthed autorek Amie Kauffman a Meagan Spooner, které za sebou mají úspěšné knihy jako Illuminae a Ptačí zpěv. Jde o young adult příběh ve stylu Indiany Jonese, který se však odehrává ve vesmíru. Kniha v originále vyjde až v lednu příštího roku.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.kniznivesmir.cz, www.variety.com, www.denofgeek.com, www.hypable.com, www.hollywoodreporter.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *