2f726b47

Letem knižním světem (21. týden 2017)

Neoluxor pořádá:

Ke svému konci se blíží Květen – měsíc z pera žen. Zajděte si do konce měsíce do některé z našich prodejen a získejte ke knize od Joy Fieldingové, Tess Gerritsenové nebo Barbary Woodové druhou zdarma. 

Naší pobočku na Chodově čeká velká letní rekonstrukce. Zajdete si tak ještě před ní pro slevu 25 % a dárek k nákupu

Ve středu proběhne prezentace knihy Pavla Taussiga „Neznámí hrdinové – překvapivé příběhy“. Odpoledne zpestří i někteří z potomků hrdinů zmiňovaných v knize. Od pěti v Paláci knih Luxor.

Připravované tituly:

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih.

  • Je pozdní večer a mladičká Sophie čeká v autě na své rodiče. Z nečekaného spánku jí vythnou výstřely. O rok později se Sophie v knize Nebudete se bát ničeho zlého snaží přijít na to, co se oné osudné noci, která jí připravila o rodiče stalo. Knihu vydává Mystery press již tuto středu. 
  • Princezna Lia utíká pryč ze svého království vstříc novému životu. Netuší však, že mimo zdi paláce na ní budou číhat ještě větší tajemství a lži než předtím. Navíc o ni začnou usilovat dva tajuplní mladíci. Co vše přinese Falešný polibek a jak se s tím Lia vyrovná? Zjistěte na konci května. 
  • Běh je v kurzu. Autorka Catriona Manzies-Pikeová navíc ve své knize Dlouhý běh spojila svou vášeň pro knihy s koníčkem v podobě běhání. Popisuje také trnitou cestu žen na olympijské stadiony a dechberoucí výkony. Tohoto skvělého kousku se dočkáte na konci června.
  • Vtipný a laskavý příběh od autorky Úterních žen o tom, že při hledání opravdové lásky je nutné počítat se vším. To je kniha Jedna + 1 mířící na pulty knihkupectví již v září. 
  • Na začátku října vydává Albatros Harryho Pottera a vězně z Azkabanu s jedinečnými ilustracemi Jima Kaye. Začtěte se opět do magického příběhu mladého kouzelníka, který i po letech baví malé i velké čtenáře. 

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci nové knihy.

Filmové novinky

Zveřejněn byl první trailer k filmu Skleněný zámek natočený podle stejnojmenné knihy Jeannette Wallsové. Příběh sleduje život rodiny, která se v 60. letech minulého století skrývá před FBI. 

Netflix se pouští do zpracování další skvělé a celosvětově populární série: Zaklínače z pera Andrzeje Sapkowskeho- Ten je sám hlavním konzultantem a nadšeně uvádí: „Jsem nadšen, že se Netflix pouští do adaptace mé tvorby a chtějí zůstat věrní zdroji, na kterém jsem pracoval přes třicet let.“

Podívat se můžete také zcela nový trailer k filmu Všechno, úplně všechno. Jota navíc nedávno ukázala novou filmovou obálku knižní předlohy. 

Natáčení nového dílu Spider-Mana v hlavní roli s Tomem Hollandem je v plném proudu a už teď je jasné, že se opravdu máme na co těšit. Nejnovějším přírůstkem do hereckého obsazení je Tom Hardy, který získal roli ikonického zloducha Venoma. 

Nedávná knižní young adult novinka Poušť v plamenech se může pyšnit dalším úspěchem. Šestnáctiletá dcera Willa Smithe, Willow, zakoupila filmová práva této knihy a my už se těšíme, až se o projektu dozvíme víc. 

Po úspěchu Volání netvora bylo jen otázkou času, kdy se na plátna kin vydá další příběh Patricka Nesse. Je jím Hlas nože z trilogie Chaos. Odtajněni byli dokonce i představitelé hlavních rolí Daisy Ridley a budoucí Spider-man Tom Holland.

Autorka: Lucie Želenská

Zdroj: www.ew.com, www.kniznivesmir.cz, www.deadline.com, www.ign.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně každé pondělí.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *