Letem knižním světem (13. týden 2017)

Zajděte si na nákupy do knihkupectví Quadrio. Až do konce března nabízíme 25% slevu na všechny knihy. A pokud to máte do Prahy daleko, na všech našich pobočkách aktuálně platí 20% O2 sleva při nákupu nad 399 Kč.

Tento týden vás zveme na 3 akce do Paláce knih Luxor:

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Otec-kytarista, syn se zálibou v Guinnesových rekordech a 104letá stařenka… Jak to jde dohromady? Zjistíte začátkem května v knize Jeden kluk z milionu.
  • V roce 1951, rok po vydání Marťanské kroniky, vychází sbírka Raye Bradburyho Ilustrovaný muž. Třebaže v pořadí druhá, jde o první autorovu sbírku, jež představila jeho triumfální vypravěčské umění v překvapivých podobách od hororu přes science fiction až po fantasy a poetickou vizi. Pořídit si ji budete moci začátkem května díky nakladatelství Plus.
  • Vydávání knížek Cassandry Clareové převzalo nakladatelství Slovart a jako první vydá Paní půlnoci, které se dočkáme koncem května.
  • „Neobyčejná love story, která vás dostane. Neobyčejní hrdinové, které si zamilujete.“ hlásá anotace připravované Tíhy vesmíru, kterou vydá nakladatelství YOLI. A my jí věříme.
  • Velká cesta Armanda de Pottera je vyprávěná s mistrnou lehkostí, je příběhem stejně tak velkolepým, jako turistický průvodce v jeho středu. Spisovatelka Joanna Scottová, čerpající z teprve nedávno objevených dokumentů, nevtíravě poukazuje na historický základ děje a rozvíjí nanejvýš zajímavou detektivní zápletku. Vyjde koncem dubna.
  • Když třináctiletá Julie jedné noci zmizí z domu, vypadá to na učebnicový příklad únosu. Jenomže nikdo se neozve s žádostí o výkupné, neobjeví se jediná stopa… Až se po dlouhých osmi letech Julie, nyní už dospělá žena, zničehonic objeví na prahu rodinného domu. Pokud máte rádi dobré thrillery, těšte se na Dceru někoho jiného.
  • Temný Říman je poslední díl trilogie Sylvaina Reynarda. Opět se setkáváme s charismatickou, ale fyzicky postiženou Raven, florentským princem a ostatními upíry, Gabrielem a Julií. Vyjde v dubnu.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Už 6. dubna má v českých kinech premiéru filmová adaptace knihy Pátá loď od Moniky Kompaníkové. Příběh dětského dobrodružství, světa dospělých viděný dětským pohledem, tedy i s tím, co dospělí nevidí režírovala Iveta Grófová.

Česká distribuce zakoupila i film Popírání holocaustu, který je natočen podle knihy Historie před soudem od Deborah E. Lipstadtové. Do kin bude uveden už tento týden, 30. března.


Finálního traileru se dočkala i filmová adaptace románu Má sestřenka Rachel od Daphne du Maurier. Světovou premiéru má film 9. června, uvedení u nás zatím nebylo potvrzeno.


Podívejte se na další trailer seriálové adaptace románu Příběh služebnice od Margaret Atwoodové, kterou chystá Hulu. První epizoda bude odvysílána 26. dubna.


Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Tor.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *