Letem knižním světem (11. týden 2017)

Tento týden vás zveme na 2 akce do Paláce knih Luxor – 14. března od 16:30 představíme knihu historika Aleše Valenty a 16. března od 17:00 bude naším hostem ultramaratonec René Kujana.

V našem knihkupectví v Quadriu probíhá do konce března velký výprodej. Na celý nákup dostanete 25% slevu.

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Jojo Moyesová chystá další knihu s Louisou Clark, těšte se na pokračování románů Než jsem tě poznala a Život po tobě. V originále by měla vyjít na jaře 2018.
    • Nakladatelství Bloomsbury zveřejnilo obálku třetího dílu ilustrované Harry Potter ságy a i několik obrázků z obsahu. Do práce se opět pustil Jim Kay a na Vězně z Azkabanu se můžete těšit i u nás, překlad vydá nakladatelství Albatros. (Ukázky ilustrací najdete v galerii pod článkem.)

    • Nakladatelství Práh vydalo ediční plán na první pololetí roku 2017. Prohlédnout si ho můžete zde.
    • Patrick Kingsley je zahraničním reportérem britského listu The Guardian, který byl pověřen sledováním uprchlické krize. V průběhu roku 2015 procestoval sedmnáct zemí, kterými vedou nejfrekventovanější migrační trasy, a setkal se se stovkami uprchlíků, kteří putují přes pouště, moře i hory, aby dosáhli vytoužené Evropy. Kingsley s hlubokým pochopením věci vysvětluje v knize Nová Odysea, co jsou tihle lidé zač, proč odcházejí ze svých domovů a jakým způsobem to dělají. Vydá nakladatelství KNIHA ZLIN.
    • Píseň z pytlíku na zvratky je uměleckou kronikou turné Nicka Cavea s kapelou Bad Seeds po dvaadvaceti severoamerických městech během léta 2014. Sestává z deníkových záznamů, dávných vzpomínek, intimních úvah, fantaskních představ, písňových textů a básní. Vyjde v dubnu.
    • 17. dubna vydá nakladatelství CooBoo další netradiční young adult román, který míchá prvky fantastiky s americkou historií. Knížka se jmenuje Po zemi bloudím dál.
    • Jostein Gaarder, autor Sofiina světa, i ve své knížce pro dospělé – Loutkář – hýří příběhy. Tentokrát je vypráví hlavní hrdina Jakop, vážený akademik a vášnivý lingvista, který je natolik osamělý, že navštěvuje pohřby cizích lidí a dává se na smutečních hostinách do řeči s pozůstalými. Vydá nakladatelství Plus.
    • Na přání čtenářů vydává nakladatelství YOLI další knihu Colleen Hooverové s názvem Možná jednou. Chystá se na červen.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    1. června jde do českých kin film s Wonder Woman, kterou hraje Gal Gadot. Komiksy s touto superhrdinkou u nás vydává nakladatelství BB/art.


    Podívejte se na nový trailer filmové adaptace knihy Ztracené město v Amazonii. Premiéra u nás je naplánována na 20. dubna.


    7. řada seriálu Hra o trůny bude uvedena 16. července 2017. Poslední série byla nakonec rozdělena do dvou částí po 7 a 6 dílech, finále uvidíme v příštím roce.

    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Bustle.com, Tor.com, Hollywoodreporter.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *