Letem knižním světem (11. týden 2016)

J. K. Rowlingová připravuje své fanoušky na film Fantastická zvířata a kde je najít. Na stránce Pottermore zveřejnila 4 příběhy z Dějin kouzelnictví v Severní Americe, kde se děj filmu odehrává. Přečíst s je můžete i v češtině.


Tento týden vás zveme na dvě akce v Paláci knih Luxor: 15. března od 17:00 křtíme knihu Jana Menděla Cesta ven ze šíleného světa a na Velký knižní čtvrtek 17. března pořádáme v 15:30 autogramiádu Michaela Žantovského, kterému v ten den vyjde kniha Ochlazení.

Připravované knihy

Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

  • Novou knihu Harper Lee Postav hlídku, která byla napsána již před vydáním fenomenálního románu Jako zabít ptáčka a odehrává se dvacet let poté, vydá Mladá fronta v květnu.
  • Na 18. dubna chystá nakladatelství XYZ knihu Let 305 – vynalézavý sci-fi thriller od autora světově úspěšné bestsellerové trilogie Atlantský gen.
  • „Jó, Harry Potter byl od pohledu hodnej kluk a Baxter Zevcenko má stejně sladkej kukuč, ovšem zbytek už tak trochu nesedí…“ Nenechte si v první půlce dubna ujít román Apokalypsa na počkání, který uvede nakladatelství Plus.
  • Jedinečný thriller Plán Madagaskar ze žánru alternativní historie vycházející ze skutečných plánů hitlerovského Německa před holocaustem a zároveň epický příběh o lásce, odplatě a přežití vyjde v CPRESS koncem března.
  • Nakladatelství Noxi připravuje novou sérii knih TED, z nichž jako první vyjde TED Syn teroristy: Každý má možnost volby – důvěrná zpověď chlapce vychovaného otcem-teroristou, který si na rozdíl od něj vybral odlišnou cestu.
  • Další ze série knih Život bez pšenice od Williama Davise chystá nakladatelství Jota – v dubnu vyjde 10denní detox.
  • Už třetí díl urban fantasy série s Peterem Grantem vyjde letos v červenci pod názvem Šepot podzemí. Tentokrát to začne mrtvým tělem na konci stanice metra Baker Street, vším, co zůstalo po americkém studentovi Jamesi Gallagherovi.
  • Na duben chystá Argo Apocalypsu Z: Začátek konce – knihu španělského autora, kterému se podařilo stát bestselerem v anglicky mluvících zemích. Jeho kniha se stala kultovní, ještě když vycházela na pokračování na internetu, takže se brzy dočkala knižního vydání a záhy překladů do několika jazyků. V současné době se pracuje na jejím zfilmování.

Knižní novinky týdne

Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

Filmové novinky

Podívejte se na první trailer 6. řady seriálu Hra o trůny, která má na HBO premiéru 24. dubna.


Zveřejněn byl trailer filmové adaptace románu Hologram pro krále od Dava Eggerse. V hlavní roli se představí Tom Hanks, světová premiéra je naplánována na 22. dubna, uvedení u nás nebylo potvrzeno.


30. června má v Německu premiéru závěrečný film série Drahokamy, který je natočen podle 3. dílu trilogie Kerstin Gierové s názvem Zelená jako smaragd. Žádný z předchozích filmů nebyl uveden v českých kinech, a tak to nelze očekávat ani u tohoto. I když německy neumíte, užijte si alespoň pár působivých scén v traileru.


Michael Keaton (Birdman, Spotlight) si zahraje ve filmové adaptaci knihy Americký zabiják od Vince Flynna. Jde o společný projekt CBS Films a Lionsgate, scénář napíše Stephen Schiff‘.

Autorka: Olga Zbranek Biernátová

Zdroje: Hollywoodreporter.com, Collider.com

Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

Na kterou knihu a film se těšíte nejvíce? Napište nám do komentářů.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *