Thor

Komiksy pro pohodové letní prázdniny

Ideální způsob, jak si ještě vylepšit prázdniny, jak si ještě víc užít chvíle klidu a volna, je pomocí dobrých komiksů. A ty nemůžou v prodejnách Luxoru chybět.

Každý si něco najde. Jak příznivci velkolepých a z filmů známých superhrdinů, tak fanoušci japonských mang… ve kterých se bude kvůli záchraně lásky cestovat časem. Nechybějí ani komediální westerny či příběhy o dospívajících superhrdinkách, které zachraňují svět a hledají samy sebe.

MLADÍ TITÁNI: RAVEN

MLADÍ TITÁNI RAVENTragická událost připravila Raven o nevlastní matku – a paměť. Raven dokáže vyřešit matematické rovnice a uvařit špagety, ale nepamatuje si svou oblíbenou písničku, ani kým vlastně před nehodou byla. A když se kolem ní začnou dít podivné věci, dochází k názoru, že možná bude lepší, když se to nedozví nikdy. Grafický román z řady DC Young Adult jedné z nejprodávanějších autorek podle New York Times, Kami Garciové, přináší fascinující příběh o hledání síly naučit se důvěřovat ostatním lidem – a sobě samým, ať už jsme kýmkoli.

THOR: ZABIJÁK BOHŮ

THOR ZABIJÁK BOHŮUž celé věky mizí ve vesmíru bohové a jejich uctívači a světy se hroutí. Aby odhalili tajemství Zabijáka bohů, musí se spojit Thor minulosti, Thor současnosti a Thor budoucnosti – a postavit se té největší hrozbě, jaké kdy čelili. Bude ale společná síla tří Thorů stačit k poražení šílence, který zavraždil miliardy bohů? Jeden z největších příběhů s Thorem v hlavní roli, navíc skvěle nakreslený neuvěřitelným Esadem Ribićem! Příběh, kterým se inspiroval i nejnovější film, u nás vychází kompletně v jedné knize v edici Legendy Marvel.

TOKYO REVENGERS 1

Tokyo Revengers 1Tento romantický i akční příběh se dostal mezi pět nejprodávanějších mang Japonska – a není divu. Je nejen o lásce, ale i o přátelství a o snaze změnit svůj život. Jednoho dne se Takemiči dozvídá, že jeho přítelkyně z dětství zemřela vinou tokijského gangu. Její smrt ho krutě zasáhne, ale to ještě netuší, co ho čeká. Stačí stisk ruky s dívčiným bratrem – a přesune se do minulosti, kdy ještě chodil na školu. Má šanci všechno změnit. Jen musí vstoupit do gangu.

LUCKY LUKE: KOLEJE V PRÉRII

Lucky Luke Koleje v prériiKomiksová ikona René Goscinny stojí za Asterixem, dobrodružstvími malého Mikuláše, vezírem Iznougudem… a samozřejmě nemůžeme vynechat slavného kovboje Lucky Lukea, který právě začal u nás opět vycházet! Železniční společnost se snaží o propojení východu se západem. Do cesty se jí však stavějí úskoky, úklady a bandité. Naštěstí je tu Lucky Luke, který přijíždí do Dead Ox Gulch, aby se v novém díle komediálního westernu postaral o zdárné dokončení železniční tratě!

Tento článek vyšel v magazínu Luxor v červenci 2022.

Sdílet