Knihománie začíná!

Na myšlence požitku ze čtení staví projekt Knihománie – oslavuje knihy jako nedílné součásti našich životů a přináší několik týdnů trvající záplavu novinek a akcí, které nenechají čtenářské srdce na pokoji.

Po celou dobu trvání Knihománie budou totiž vycházet knihy, na které dlouho čekáme. Tak třeba hned 21. dubna to bude druhý díl „kuchařky“ Jídlo jako životní styl šéfredaktorky časopisu Dieta Petry Lamschové a výživového poradce Petra Havlíčka. Dozvíte se, jak zhubnout a váhu udržet a jak změnit životní styl správným směrem. Nebo román Box 21 – který kromě zamotaného kriminálního příběhu vypráví o obchodu s bílým masem a autoři Anders Roslund a Börge Hellström jsou považováni za vycházející hvězdy švédské literatury.

Určitě vás zaujme i nový román Chucka Palahniuka Prokletí, pro autora tolik typická bizarní podívaná o tom, za co všechno se můžete dostat do pekla. Ostatně, v pekle se kniha odehrává.

Poslední  dubnový týden pak vyjdou vzpomínky politické vězenkyně Jaká je cena člověka. Jevfrosinija Kersnovskaja si prošla sovětským gulagem a v knize popisuje poměry v sovětském lágru. Intenzita jejích vzpomínek je umocněna ilustracemi, které paní Kersnovskaja nakreslila a knihu doprovázejí.

Velkým hitem minulého roku se stala kniha Doba jedová, ve které jsme se mohli dočíst o škodlivých látkách v potravinách, nápojích a životním prostředí vůbec. Teď vychází druhý díl a autoři Anna Strunecká a Jiří Patočka opět čtenářům radí, jak se bránit před zdravotními riziky.

Velkou pozornost budí druhý do češtiny přeložený román Jusi Adlera-Olsena Zabijáci. Po skvělé Ženě v kleci, která vyšla v polovině minulého roku, tu máme další napínavý případ komisaře Carla Mørcka a jeho oddělení Q.

Ke každé z dvaceti novinek, které v rámci Knihománie vycházejí, navíc dostanete dárek – knihu povídek Petra Šabacha Království za story. A můžete také soutěžit! Ve dnech 21. dubna až 13. května dostanete ke každé knize z nabídky Knihománie soutěžní kupon. Když jej vyplníte, máte šanci vyhrát jeden z 29 balíčků dvaceti atraktivních knih (v celkové hodnotě 6 485 Kč), a nebo můžete vyhrát hlavní cenu: luxusní vydání Dalího Bible (více informací o Dalího Bibli najdete na našem webu).

Knihománie toho nabízí mnohem víc, než je možné v prostoru tohoto článku obsáhnout: například, vyberete-li si jakékoliv dva thrillery od Jeffreyho Deavera, dostanete k nim zdarma jeho knihu Příští oběti . Podobných nabídek je víc a kompletní informace naleznete na webu www.knihomanie.cz a také v brožurce, kterou vám rádi dáme v našich knihkupectvích.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *