Mirka Zámečníková

Kniha, která mě zaujala

Inspirativní tipy na knihy od známých osobností.

MIRKA ZÁMEČNÍKOVÁ

Holka z Moravy – blogerka

Musím vám doporučit sérii Nové začátkyNové sliby od Lilly Lucas, protože jsem nedávno dočetla druhý díl a culila jsem se u toho jak malá holka! Oba příběhy se odehrávají v městečku Green Valley ve Skalistých horách, těšte se tedy nejen na romantickou dějovou linku zpestřenou špičkováním hlavních hrdinů, ale také na kopce sněhu. Za mě ideální volba pro čtení pod dekou s horkým kakaem v ruce!

JAN NĚMEC

spisovatel, šéfredaktor časopisu Host

Jan NěmecNedávno mě zaujala kniha Kontinuita parku od Petra Šestáka. Možná má ten román trochu divný název a možná právě proto se nevešel do letošních nominací na Literu, přestože ji klidně mohl vyhrát celou a nikdo by neřekl ani popel. Šestákova kniha má leccos společného s vítěznou Destrukcí Stanislava Bilera, akorát že to není maskovaná publicistika, ale suverénně napsaný, částečně generační román, který svým pojetím dějin místy upomíná až na Europeanu Patrika Ouředníka. Tohle opomenutí poroty si zaslouží čtenářskou nápravu!

LUCIE GRÁNOVÁ A NICOLE SESTAK

A cup of Style – blogerky

A cup of styleJako maminkám se nám trochu proměnila knihovna a saháme teď především po knihách o výchově a rodičovství. Velmi nápomocná je „Jak přemýšlí moje dítě?“, je totiž hodně praktická. Nastiňuje situace, na které naráží každý rodič, a vysvětluje, proč vznikají, co si během nich myslí dítě a jak se cítí rodič. Pomohla nám spoustu věcí pochopit a díky tomu najít vhodná řešení takových krizových situací.

Tento článek vyšel v magazínu Luxor v říjnu 2022.