Jarní Velký knižní čtvrtek v Neoluxoru

Knihy v nabídce již sedmého Velkého knižního čtvrtku jsou opět různých žánrů a zaměření. Nebude chybět světová a česká beletrie, kriminální žánr ani dětské tituly, sci-fi, cestopis či historická literatura faktu. Letos se navíc představuje místo tradičních dvanácti hned patnáct bestsellerů.

Velký knižní čtvrtek v knihkupectví Neoluxor 

Každý zákazník, který nakoupí v knihkupectví Neoluxor, Neopalladium či Neoluxor Books knihu z nabídky jarních bestsellerů, získá poukázku (s platností 6 měsíců) na další nákup. Ke každé jedné knize dostanete 50 Kč poukázku. Akce platí pouze v kamenných knihkupectvích. 

  • 1 zakoupená kniha = 1 × 50 poukázka
  • 2 zakoupené knihy = 2 × 50 Kč poukázka 
  • 3 zakoupené knihy = 3 × 50 poukázka 
  • 4 zakoupených knih = 4 × 50 poukázka 
  • 5 zakoupených knih = 5 × 50 poukázka
  • atd.

Kromě velkočtvrtečních titulů přidáváme do výběru i další knihy (také při jejich koupi získáte poukázky): Marťan, Skřítek Nils, Deníček moderního fotra, Konec prokrastinace, Fakt se to stalo?, Umění francouzské kuchyně, Padesát odstínů šedi/ Fifty Shades of Grey – filmové vydání, Bourneovo Dilema, Lovci pokladů 1, Mráz, Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování, Nezlomný, Divočina – Pěšky 1770 kilometrů z Mohavské pouště až k mostu Bohů, Zmrzlinová královna, Bestie.

V rámci Velkého knižního čtvrtku proběhne 19. března v Paláci knih Luxor autogramiáda Medy Mládkové, sběratelky a mecenášky umění, která v 17:00 představí knihu Můj úžasný život.

Nabídka Velkého knižního čtvrtku

Těšte se na novinku Petry Soukupové nazvanou Pod sněhem, ve které autorka na příběhu tří sester zachycuje otisky spletitých osudů, dávných zážitků a frustrací s takovou bravurou, že před čtenářem vyvstávají jako jedinečná životní dramata. Na fenomenálního jihoafrického spisovatele Devona Meyera s thrillerem Ďáblova hora, na povídky Petra Janečka v knize Krvavá Máry a jiné strašlivé historky o nadpřirozených bytostech a záhadách, na jednoho z nejlepších skotských autorů dneška Mackaye Malcoma a jeho krimi román Nezbytná smrt Lewise Wintera

Jiří Padevět si po svém počinu Průvodce protektorátní Prahou oceněném cenou Kniha roku Magnesia litera připravil další, tentokrát o násilnostech nacistické branné moci, páchaných na civilním obyvatelstvu mimo bojové situace a mimo místa k represím přímo určená – Krvavé finále, Jaro 1945 v českých zemích

Pro dětské čtenáře jsou v jarní nabídce zastoupeny hned dva tituly a to Hvězdy pražské ZOO od známého písničkáře Jiřího Dědečka a Emmy Pecháčkové a ztřeštěný román Konečně doma o invazi mimozemšťanů na planetu Zemi od amerického spisovatele a ilustrátora Adama Rexe, jehož filmová verze bude mít taktéž v březnu premiéru. 

Charles Lewinsky ve svém románu Gerron vypráví životní příběh slavného německého herce a režiséra židovského původu, který byl nacisty transportován do terezínského ghetta. Příznivci fantastické literatury jistě ocení antologii povídek Divoké karty od George R. R. Martina. Světovou beletrii pak zastupují autoři Sorj Chalandon s napínavým a čtivým románem Návrat do Killybegs oceněným Velkou cenou Francouzské akademie, americká spisovatelka Lois Lowryová, která ve svém románu Spočítej hvězdy strhujícím způsobem připomíná hrdinství dánských občanů, kteří zachránili přes sedm tisíc židovských obyvatel království tím, že je převezli přes moře do neutrálního Švédska, dále Brooke Davisová s její novinkou Ztráty a nálezy, dojemným příběhem o třech lidech, kteří zjistí o čem je láska a život a ještě román Daniela Glattauera Není zač

Odpověď na základě vlastní zkušenosti, co se stane s duší, když nohy ujdou osm set kilometrů současným Španělskem po cestě s tisíciletou tradicí – dává francouzský bestseller Nesmrtelná túra do Compostely, Poutníkem chtě nechtě – od lékaře a diplomata Jeana-Christophe Rufina. 

Výčet uzavírá slovenská próza známého textaře a spisovatele Borise Filana Klimtův polibek – velký, krásně bolavý příběh o těch, kdo nedokážou odejít a nesmí zůstat.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *