Bella a Sebastián + soutěž o lístky do kina

Kniha

V horách poblíž francouzsko-italské hranice vyrůstá malý Sebastián. Jednoho dne na procházce najde horského psa, Bellu, o které všichni tvrdí, že je bestie. Chlapec se se psem velmi rychle spřátelí a společně tráví svůj čas do doby, než do domu jeho adoptivního dědečka dorazí neznámý cizinec. Ten má v úmyslu propašovat přes hranice zásilku a Bella mu má posloužit k tomu, aby ji nepozorovaně přenesla. Muž začne psa trénovat, aby byl schopný projít nebezpečnou Velkou soutěskou, jenomže celníci objeví stopy pašeráků a začne se schylovat k velkému nebezpečí.

Film

Film se natáčel v Savojských Alpách, a aby režisér co možná nejvíce dodržel autenticitu příběhu, natáčel film chronologicky v průběhu tří ročních období. Kromě důkladné práce s exteriérem se režisér Nicolas Vanier také vrhl do nové zápletky. Využil divokého prostředí hor a děj filmu přenesl do období 2. světové války. Do tohoto prostředí zasadil nový motiv příběhu, ve kterém Bella a Sebastián pomáhají Židům prchajícím přes hory před nacisty do Švýcarska.

Hlavní roli ve filmu hraje Félix Bosssuet, který za sebou nemá žádné filmové zkušenosti, přesto prošel castingem, kterého se účastnilo okolo 2400 chlapců. Z tohoto počtu uchazečů bylo vybráno 200 podle fotografií a ti se dostali na kamerové zkoušky. Poté 12 nejvhodnějších kandidátů na roli Sebastiána vzal režisér na svoji chatu ve Vercors, kde pozoroval děti, jak vycházejí s jeho tažnými psi, které chová.

Ve filmu se také objeví syn spisovatelky Cécile Aubry, která napsala knižní předlohu. Její syn hrál hlavní roli Sebastiána ve stejnojmenném francouzském televizním seriálu a do filmového zpracování se vrátil v roli horala.

Seriálová písnička + fotky ze seriálu:

Režisér a zároveň i filmový scénarista Nicolas Vanier má zatím na svém kontě úspěšný film s názvem Vlk. Vypráví příběh o smečce vlků, které se ujal mladý Sergej z kmene sibiřských pastevců. Brzy zjistí, že bude muset vynaložit nemalé úsilí, aby je ochránil před ostatními lidmi.

Trailer filmu Bella a Sebastián:

Zdroj: Bontonfilm

Soutěž

Pojďte s námi do kina na film Bella a Sebastián. Zapojte se do naší soutěže a vyhrajte 2 vstupy na exkluzivní projekci pro fanoušky Neoluxoru. Promítáme 18. března od 19:00 v Cinema City na Floře v Praze. Soutěž končí 16. března, další den vybereme výherce.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *