audiočlánek blog1

Audioknižní úroda z českých luhů a hájů

Poslední roky vychází opravdu hodně skvělých knih z pera českých spisovatelů a v minulých týdnech se hned několik z nich dočkalo svých audioknih. Výběr je velký, proto pro vás máme přehled novinek, ať máte z čeho vybírat.

Klára Vlasáková a její debut Praskliny přináší originální příběh, který v sobě odráží problémy dnešní doby – přepracovanost, environmentální změny i jakousi vnitřní nespokojenost s vývojem moderního světa, kterou se jako lidstvo zdráháme přiznat. Díky hlasu Terezy Dočkalové dopadnou na posluchače všechna témata o to silněji. Marek Šindelka není na literární scéně žádným nováčkem, jeho knihy posbíraly řadu ocenění a před pár dny dostala jeho kniha Chyba i svou audioverzi. V hlavní roli herec Jan Zadražil.

Fanoušci povídek jistě ocení audioknihu V bílém plášti. Tato povídková sbírka čítá celkem 6 povídek z lékařského prostředí, které mají na svědomí přední čeští autoři jako je Alena Mornštajnová, Petra Soukupová či Petra Dvořáková. Skvěle doplňující se hlasy Martiny Hudečkové, Jany Strykové a Martina Preisse neznamenají nic jiného než skvělý poslech. Koupí této audioknihy navíc přispějete Thomayerově nemocnici.

audiočlánek blog2

Titul Šlachta – Třicet let pod přísahou je v posledních týdnech hodně vidět. Robert Šlachta ve své knize prostřednictvím rozhovoru s novinářem Josefem Klímou otevřeně hovoří o své profesi, známých kauzách a životě. Hlasovou podobu knize dali Josef Klíma a herec David Prachař.

Z vod young adult literatury je třeba zmínit audioknihu Černooká od Anny Musilové, která si svým tajemným příběhem získala své věrné čtenáře. Nyní získal příběh nový rozměr díky hlasu herečky Veroniky Lazorčákové.

Fanoušci Deníčku moderního fotra se mohou radovat, jelikož autorovi vyšla nová kniha Na chalupě s moderním fotrem, ve které se ke slovu dostává syn Čeněk. Audioknihu čte Jan Maxián. Pokud si chcete poslechnout něco hodně odpočinkového a naladit se na blížící se léto, tak je tu pro vás nová audiokniha Michala Viewegha s názvem Převážně zdvořilý Leopold. Příběh vás přenese na letní festival Sázavafest, kde vás celým děním provede hlas Jakuba Wehrenberga.

audiočlánek blog3

Pokud preferujete příběhy o vztazích a lásce, tak právě vyšla nová audiokniha Barbary Nesvadbové Iluze. Autorka čtenáři představuje příběh ženy, která se zamiluje a i přes těžké období v jejím životě se ocitá v dokonalém vztahu, který ale naruší vztah s jediným synem jejího nového partnera. Hlas Jany Strykové určitě potěší všechny posluchačky i posluchače.

Čeští autoři určitě stojí za pozornost a je jen na vás, do které audioknihy se zaposloucháte.

Karolína Skácelová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *