Audioknihy NAHLAS!

Na co se můžete těšit? Vychází například čtený Patnáctiletý kapitán Julese Vernea,  Usměvavý muž Henninga Mankella, Uzol Dominika Dána a mnoho dalších. Některé audioknihy vyjdou dokonce dříve než jejich tištěné verze. Konkrétně nejnovější Nesbøho román Syn či mezinárodní bestseller Pauly Hawkinskové Dívka ve vlaku.

V rámci svátku přicházíme se speciální akcí. Ke každé zakoupené audioknize ze seznamu dostanete druhou audioknihu zdarma (Milénium I. – Muži, kteří nenávidí ženy, Skála, Šíleně smutné povídky, Písečný muž, nebo Žena v kleci). Kterou? To je na vás! Vybrat si můžete i při objednávce v e-shopu – stačí, když do poznámky napíšete, pro jakou audioknihu jste se rozhodli. Pokud zapomenete, pošleme náhodně vybraný titul. Audioknihy zdarma rozdáváme do vyčerpání zásob. Akce platí na webu a v Paláci knih Luxor, knihkupectvích Chodov, Smíchov, Quadrio a Palladium.

Je to první velká akce zaměřená pouze na audioknihy. Chceme upozornit na tento ve světě moderní a stále oblíbenější způsob ‘čtení‘ a poukázat na spoustu nevyužitého času, který poslech audioknih krásně zpříjemní, ať už jde o řízení auta, sportování, vaření, ale také na jednoduchost a dostupnost v době chytrých telefonů,“ vysvětluje akci Martin Pilař z OneHotBook.

Domů si tedy odnesete dvě audioknihy za cenu jedné. Je pro vás připraveno dvanáct audio premiér. Jaké to jsou?

1. Jo Nesbø – Syn, čte Petr Kubes

Sonny je ideální vězeň. Říká se, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává si  jejich tresty výměnou za drogy. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chvíle, než si Sonny jednou vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé a mrtvé.

2. Jules Verne – Patnáctiletý kapitán, čte Kryštof Hádek, Miroslav Táborský, Ljuba Krbová, Jiří Dvořák

Příběh patnáctiletého plavčíka americké velrybářské lodi o jeho nebezpečné cestě na lodi a posléze Afrikou. Román poukazuje na hrůzy obchodu z otroky a vyzdvihuje statečnost a odvahu.

3. Kyril Bonfiglioli – Mortdecai – Záhadný případ s knírem, čte Lukáš Hlavice

Světem protřelý aristokrat a excentrik Charlie Mortdecai je povolán do Oxfordu, aby v roli neoficiálního vyšetřovatele přišel na kloub tragické nehodě tamní profesorky. Cestu k odhalení pravdy mu zkříží značné množství protivníků. Ruské agentky, brutální násilníci či tajnůstkářští bankéři. Nic ovšem není takový oříšek jako Charlieho žena, která se rozhodla nevpustit ho do manželské lože, dokud se nezbaví pěstěného kníru.

4. Vlastimil Vondruška – Ulička hanby, čte Jaromír Medina, Simona Postlerová a další

Jiří Adam z Dobrodína kdysi poznal Sabinu, majitelku nevěstince na Starém Městě a nechvalně známé Uličky hanby. Právě zde kdosi zavraždí člena královského dvora. Při pátrání po vrahovi se na světlo vynoří okolnosti spojující pražskou spodinu s královskou smetánkou. Všem zúčastněným jde o život, proti nim stojí bezohledný zločinec.

5. Henning Mankell – Usměvavý muž, čte Jiří Vyorálek

Poté, co komisař Kurt Wallander ve službě zabil člověka, podléhá krizi, propadá alkoholu a rozhodne se definitivně odejít od policie. Odmítne i dávného přítele, který potřebuje pomoci s vyšetřováním. Když je však tento známý nalezen mrtev, vrací se Wallander do práce, aby dopadl vraha. Postupně odkrývá spletitou síť podvodů.

6. Agatha Christie – Herculovské úkoly pro Hercula Poirota, čte Ladislav Frej

Soubor dvanácti detektivních povídek Hercula Poirota je považován za nejlepší sbírku povídek Agathy Christie. Poslechněte si, jak vyřeší ješita malé postavy s velkým knírem a geniálním mozkem, všech dvanáct detektivních záhad.

7. Dominik Dán – Uzol, čte Marián Geišberg

V roce 1988 se stává pochůzkář Richard Krauz detektivem. Hned první případ, vražda pracovníka ropné rafinerie, mu dává zabrat. Na oddělení vražd se ho ujmou starší kolegové a rozhodnou se z něho vychovat detektiva podle svých představ.

8. Paula Hawkins – Dívka ve vlaku, čte Petra Špalková, Tereza Bebarová, Lucie Pernetová

Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky a každý den sleduje v jednom z oken mladý manželský pár. Po čase má pocit, že je dobře zná. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta a najednou je všechno jinak.

9. Lao C´– Tao Te Ťing, čte Taťána Fischerová, Milan Friedl

Lao-C´ byl mudrc, který toužil žít ve skrytosti. Navzdory tomu je snad málokterý čínský mudrc znám tak dobře jako tento legendární zakladatel taoismu. Jeho Tao te Ťing patří již více než dva tisíce let k hlavním zdrojům čínského myšlení a je i nejčastěji překládaným čínským textem do západních jazyků.

10. John Fowles – Sběratel, čte Jaroslav Plesl a Lucie Pernetová

Próza inspirována novinovou zprávou o únosu dívky a jejím věznění v londýnském protileteckém krytu. Výstavba románu s paralelou k Shakespearově Bouři fascinuje nejen svou bizarní zvráceností ale i jako alegorie dobra a zla či studie niterných muk a vnitřního pekla.

11. J. Hašek, K. Čapek, O. Pavel, J. Neruda – Nejlepší české povídky, čte Martin Růžek, Vojtěch Dyk, Radovan Lukavský a další

Známé herecké osobnosti s charismatickým hlasem interpretují nezapomenutelná díla české prózy z pera slavných a oblíbených spisovatelů klasické české literatury.

12. Jitka Škápíková – Klubíčko veselých pohádek, čte Hynek Čermák, Jana Stryková, Igor Bareš a další

Víte, kam se kočce Terezce zatoulalo zelené klubíčko, co se stalo, když se myšky pustily do sýra a kdo bydlí ve škvíře pod postelí? To a mnohé další se dozvíte z rozverných vyprávění, která jsou právě tak dlouhá, aby se po nich dobře usínalo.

Akce

Slavnostní zahájení svátku mluveného slova AUDIOKNIHY NAHLAS! v Paláci knih Luxor ve čtvrtek 8. 10 v 18.30 

Poslechněte si na živo, jak zní audioknihy NAHLAS! V předvečer akce vám je z plna hrdla přečtou Jaroslav Plesl s Lucií Pernetovou coby únosce a jeho zajatkyně z audioknihy SBĚRATEL, ale i SYN Petr Kubes, který vychází v týdenním předstihu před tištěnou knihou, nebo herečky Petra Špalková, Tereza Bebarová a Lucie Pernetová, které společně pokřtí „svůj“ mezinárodní bestseller Dívka ve vlaku, jenž u nás v audiu vychází o 14 dříve než papírový svazek. Těšit se můžete na zahajovací přípitek, besedu, autogramiádu a bonusové audioknihy zdarma.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *