nejdrazsi

5 nejlepších knížek na dovolenou u moře

Už v kanceláři stříháte metr a vyhlížíte zasloužený odpočinek na pláži? Zkraťte si čekání a promyslete si, co si s sebou vezmete ke čtení. Vybrali jsme pro vás pět nejlepších titulů, které potěší „dovolenkové“ i náročnější čtenáře.

Ideální paperback na pláž: Nejdražší suvenýr nejdrazsi

Letní novinka Petry Jirglové vás zavede až do horkého a nepředvídatelného Mexika. Trochu nudný Roman se vydává na nechtěnou dovolenou, která měla původně být svatební cestou. V luxusním resortu se záhy seznámí s překrásnou a energickou Maríou, která se chce především zbavit kontroly a věčné kritiky svých příbuzných. Setkání dvou protichůdných povah se stane jejich životním dobrodružstvím. Překonají své rozdíly, Maríinu velkou a hlučnou rodinu, i život pochmurné a deštivé Praze?

jedemePovídky, tak akorát do kufru: Jedeme na dovolenou

Pokud dáváte přednost krátkým dramatickým příběhům o mezilidských vztazích před lehkým letním čtením, pak je antologie deseti povídek současných českých autorů přesně pro vás. V rozměrem malé, ale obsahem hutné knize najdete texty mimo jiné Kateřiny Tučkové, Alice Nellis, Viktorie Hanišové, nebo Borise Dočekala. Vydejte se na Šumavu, do Itálie, nebo Warnemünde, autem, vlakem, s rodinou, nebo sami jen tak s batohem s hrdiny, kteří si svoji cestu rozhodně představovali jinak.

italskeRodinné drama pro náročné: Italské léto

Autorka bestsellerů Jennifer Probstová vás tentokrát vezme na jedinečnou cestu po Itálii se třemi generacemi žen. Workoholička Francesca se vydává se svou matkou Sophií a dcerou Allegrou, se kterou se vzájemně prakticky odcizily, na pouť po stopách svých předků. Pomůže jim putování prosluněným Toskánskem, starověkými římskými ruinami nebo církevními památkami v Assisi uvědomit si důležitost rodinných pout a využít jedinečnou šanci na nový začátek?

smrtprichaziOdpočinková letní detektivka: Smrt přichází na prohlídku

Kdo zabil realitní makléřku a moderátorku Jessie Andersonovou? Motiv měl téměř každý v ospalém přímořském městečku. Seznamte se s malebným městečkem Österlen v jižním Švédsku a jeho rázovitými obyvateli. Svérázný inspektor Peter Vinston přijel ze Stockholmu strávit dovolenou se svou dcerou, teď ale musí spojit síly s místní policistkou a najít vraha mezi různorodými postavičkami, mezi nimiž nechybí ambiciózní novinářka, okázalý herec, bezohledná developerka, nebo členové spolku patriotů. Užijte si švédský venkov s jeho klidnými zátokami, idylickými zahradami a rozkvetlými loukami v novince Anderse de la Motte.

letnizahadyNapínavé příběhy královny zločinu: Letní záhady

Nejen příznivcům Agathy Christie by neměla v knihovně chybět nová sbírka Letní záhady, která je určená přesně pro horké letní večery. Ani o prázdninách si zločinci neberou dovolenou, ale ani horké slunce nezabrání mistrným detektivům vyřešit ani ty nejzapeklitější případy. Vydejte se na anglický venkov, Riviéru, nebo do Apollónova chrámu po stopách záhad a zločinu v napínavých povídkách plných propracovaných detailů a šokujících odhalení. Tvorba Agathy Christie oslovuje dodnes miliony čtenářů po celém světě, přidejte se k nim.

Máte vybráno, ale ještě by to chtělo tu dovolenou? Zapojte se do soutěže s Luxorem a Invia! Vyfoťte se s knihou z Luxoru a označte profily Luxor.cz a Invia na Facebooku nebo Instagramu a vyhrajte dovolenou a zásobu letního čtení. Bližší informace a podmínky soutěže najdete zde.

Sdílet