Jan Mühlfeit

24 hodin s Janem Mühlfeitem

Je autorem velmi populárních knih Pozitivní leader a Odemykání dětského potenciálu. Též se živí jako globální stratég a mentor. Pomáhá jednotlivcům, organizacím a zemím po celém světě, aby odemkli svůj potenciál. Jeho vedení pomohlo vrcholovým manažerům, olympijským vítězům i umělcům. Jaký je den tohoto předního českého kouče?

6:00

Vstávám. Do půl hoďky se připravím a většinou vyrazím na hodinový běh nebo na 90minutový nordic walking s kamarádem.

7:30

Po aktivním probuzení následuje ranní hygiena, která mimo jiné obsahuje metodu Wima Hofa. Ta se skládá především z dechového cvičení a otužováním studenou vodou. Metoda se stala součástí mé rutiny, její pravidelné opakování totiž přirozeně napomáhá zvyšovat obranyschopnost lidského organismu.

8:00

Ke snídani si dávám zpravidla lesní plody – maliny, borůvky, jahody doplňuji zpravidla ořechy. Následuje přesun na místo přednášky.

10:00

Dnes zrovna přednáším v hotelu Grandior pro firmu Grundfos, což největší firma pro výrobu i dodání čerpadel na světě. Přednáška Odemykání lidského potenciálu se soustředí na to, jak lidé, ale i celé organizace mohou podávat optimální výkon založený na talentu a jak se dostat do stavu flow a zároveň se v něm udržet. Posluchačům vysvětluji i jak pracovat se stresem nebo se svými čtyřmi energiemi (fyzická, emocionální, mentální a spirituální). Na konci přednášky všem účastníkům daruji svou podepsanou knihu Pozitivní leader.

12:00

Polední čas využívám k přestávce a k vyřízení několika neodkladných telefonních hovorů.

13:00

Oběd si dávám v Next Door by Imperial společně s Tejou Oblak, která jako kapitánka vede jeden z nejúspěšnějších basketbalových týmů v Evropě – USK.

15:00

Přesouvám se na pražskou Štvanici, kde už na mě čeká Niky Bartůňková, devátá nejlepší juniorská tenistka na světě, a hodinu se věnujeme mentálnímu koučinku. V rámci něj si rekapitulujeme její odehrané zápasy od našeho posledního setkání a probíráme, jakým způsobem se soustředit na ty další. Nikče například vysvětluji, jak zvládat stres nebo jak rychle má zapomínat na právě odehraný míč a snažit se tak zůstat v přítomném okamžiku. Brzy ji čeká velký turnaj v Istanbulu, tak ať je připravená fyzicky i mentálně!

17:00

Mířím domů, kde mě čeká posilování ve fitku. Cvičím buď s těžšími činkami, anebo naopak s lehkými při vyšší tepové frekvenci.

18:30

V tomto čase obvykle večeřím něco lehkého a připravuji se na další koučování.

19:00

Dnes se setkávám s jedním z našich nejlepších jachtařů a juniorským mistrem světa Ondřejem Teplým. Dlouho jsme spolu nehovořili, a tak mi Ondra dává update o tom, co je nového. Vypráví, kdo se nově stal posilou týmu a jaké je to trénovat s novými trenéry.

20:00

Připravuji se na live stream s kolegyní Lisou Christen, který děláme pravidelně jednou za 14 dní. Lisa je Američanka žijící ve Švýcarsku, a tak se spojujeme online a vysíláme živě prostřednictvím Linkedinu a Youtubu. Společně přednášíme o leadershipu, managementu, vedení lidí, optimálního výkonu a zvládání stresu.

22:00

Čas jít spát a nabrat energii potřebnou pro další den.

Tento článek vyšel v magazínu Luxor v květnu 2022.