Ne každý má rád čtečky. A ne každý si chce s sebou na dovolenou balit těžké brožované knihy. Proto jsou tu šikovné paperbacky! Vydejte se na dovolenou zlehka a vyberte si knížky, které si užijete jak na prosluněné pláži, tak i na chalupě pod střechou, na kterou odhodlaně bubnují kapky letní bouřky.

STANICE DAMAŠEK

Stanice Damašek Láska, loajalita i zrada – to vše najdete v příběhu o jednom z nejtěžších úkolů v historii tajných služeb. Důstojník CIA Sam Joseph je vyslán do Paříže, aby pro spolupráci získal úřednici syrského paláce Marjam Haddádovou. Když se společně vydají do Damašku, aby našli muže zodpovědného za zmizení amerického špiona, zamilují se do sebe. Jak bude pokračovat jejich společná cesta v kulisách strachem a vzpourou pulzující Sýrie?

VLAK DO PAŘÍŽE

Vlak do PařížeHannah a její přítel Simon jsou na cestě vlakem do Amsterdamu, kde se má konat svatba Simonovy sestry. Nic však nejde podle plánu. Vlak doběhnou na poslední chvíli, jejich kupé je již obsazené, a nefunguje ani klimatizace. Hannah si chce alespoň na chvíli odpočinout, Simon už spí, ale co hůř – chrápe. Vydá se proto do jiného vagónu, aby jen na pár chvil zavřela oči. Když se však ráno probudí, zjistí, že se vagóny jejich vlaku rozpojily, a ona už nemíří do Amsterdamu jako Simon, ale do Paříže. Bez zavazadel a bez Simona je nucena strávit celý jeden den v nejromantičtějším městě Evropy. A to ještě není všechno. Do cesty se jí připlete pohledný Francouz Léo…

NEJDRAŽŠÍ SUVENÝR

Nejdražší suvenýrTřiatřicetiletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původní svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naopak za každou cenu vymanit z vlivu své rodiny. Jejich setkání okamžitě obrátí naruby Romanův doposud pohodlný a nudný život. Může ale tenhle románek dvou naprosto protichůdných povah vedle slunného a rozpáleného Mexika fungovat i v zatažené, deštivé Praze?

ZA VŠÍM HLEDEJ BRIDGERTONOVY – PREQUEL

BridgertonoviOblíbená série o rodině Bridgertonových se vrací v čase na konec 18. století k mladé Billie Bridgertonové, jejíž temperament se později projeví v mnoha dalších generacích. Billie je umíněná, nechová se jako dáma a celé dětství strávila potloukáním se po venkově s bratry Rokesbyovými. Předpokládalo se, že jednoho z nich si nakonec vezme. Jen ten třetí, nejstarší, pro ni není vhodný, a ona by ho stejně nechtěla, ani za nic. Vždyť George je tak upjatý a nudný. Když se postupně začnou poznávat, vidí se vzájemně v čím dál příznivějším světle, ale než si cokoliv stačí říct, hrozí rodině tragická ztráta – Edward Rokesby se v americké válce pohřešuje a dost možná je i mrtev…

NA MĚ SI NEPŘIJDOU

Na mě si nepřijdouMyslíte si, že je Chloe úplně normální holka? Není. Je to psychopatka. Chloe je v prváku na univerzitě a mezi její koníčky patří jóga, večírky a plánování vraždy kamaráda z dětství, který jí neodpustitelně ublížil. Je také součástí speciální klinické studie, která zkoumá její chování. Chloe totiž nerozumí emocím jako vina nebo strach. Když je jednoho dne jeden z účastníků výzkumu nalezen mrtvý, začíná nebezpečná hra na kočku a na myš. Chloe, která ještě před chvílí byla lovcem, se najednou stává kořistí. Aby dokázala identifikovat vraha, musí se rozhodnout, komu věřit. Ale dá se věřit psychopatům?

VRAŽDA NA FAŘE

Vražda na fařePrvní románový případ slečny Marplové! Na faře vesničky St. Mary Mead dojde k vraždě. Obětí se stal člověk, jehož neměl rád ani zdejší duchovní. Kdo to provedl, když motiv měli úplně všichni? Policisté vztahům mezi místními nerozumějí, ale naštěstí je tady bystrá slečna Marplová. Tahle svérázná dáma zná všechny drby a jejímu bystrému oku nic neunikne! Dokáže ve změti pravých i falešných stop rozpoznat ty, které povedou k odhalení pachatele?

MÁ MĚ RÁD, NEMÁ MĚ RÁD

Má mě rád nemá mě rádLucy Huttonová a Joshua Templeman se nemají rádi. Není to jen tak nějaké obyčejné nepřátelství nebo prostá nesnášenlivost. Nenávidí se celým srdcem a nebojí se dát si to pořádně najevo, a přitom jsou nuceni obývat společnou kancelář vydavatelského domu. Lucy nemůže vystát Joshuovu upjatost a perfekcionismus, on zas pohrdá jejím spontánním přístupem a bláznivě barevným oblečením. Teď se však ještě ke všemu dozvídají, že jeden z nich má být povýšen. Bitva se rozhořívá naplno, i když…

Tento článek vyšel v magazínu Luxor v červenci 2022.

Sdílet