shutterstock 591858074 mensi

Půst, inspirace, nebo životní styl? Vařte bez masa s vegetariánskými kuchařkami!

Tradice velí si v období 40denního velikonočního půstu odříkat, a to především maso. Stále více lidí se ho ale ve svém jídelníčku snaží omezit dlouhodobě, případně ho už dávno vypustili úplně. Podívejte se na výběr bezmasých kuchařek, které nabízejí inspiraci pro zaryté masožrouty i vegetariány a dokazují, že pestrá a chutná strava může stát na rostlinném základu.

Postní kuchařka: Od kořene po nať
Postní kuchařka Pavla Drdela, obsahující také text farářky Martiny Viktorie Kopecké, vám představí nejen význam půstu i postní tradice, ale především množství bezmasých receptů, kde plně vynikne chuť zeleniny. Taky se ale naučíte jídlo zužitkovat beze zbytku a uchovat ho tak, aby vám letní hojnost vydržela po celý rok.

Quick + Slow
Autory blogu Green Kitchen Stories si zamilovali čtenáři i amatérští kuchaři po celém světě. Jejich čerstvá novinka bude díky překrásné obálce ozdobou kuchyně, hlavně vás ale inspiruje recepty ve dvou kategoriích: „Slow“, ve které se příprava jídla stává radostí, rituálem a středobodem dne, i „Quick“, kde najdete bezmasé recepty, hotové za pár chvil.

Vegan recepty chutně a snadno
Veganská strava není jen o chroupání salátů a košťálů – naopak, stačí správná inspirace a zjistíte, že i bez živočišných produktů můžete vykouzlit výživné svačiny, snídaně i hlavní jídla, ale i hříšně dobré dezerty. Obohaťte svůj kuchařský repertoár o více než 100 veganských receptů!

Super jednoduše bez masa
I „Šéf“ Zdeněk Pohlreich reaguje na vzrůstající popularitu bezmasé stravy. Jeho kuchařka Super jednoduše bez masa láká na jídla, které zachutnají jak vegetariánům, tak zarytým masožravcům. Všechny pokrmy se vyznačují jednoduchými postupy a běžně dostupnými ingrediencemi, a svou plnou chutí dokazují, že bezmasá kuchyně nepotřebuje náhražky.

Zkuste to doma sami: Veganská kuchařka
Vzdát se masa a živočišných produktů obvykle není věc chuti, ale přesvědčení. A tak se může stát, že vám mohou chybět výrazné chutě a vůně mléčných výrobků, burgerů, uzenin nebo třeba majonézy. Nebuďte odkázaní na jejich průmyslově vyrobené náhražky – radši se jejich alternativy naučte vyrobit doma! Bez živočišných produktů, přestřelených cen a přesně podle vlastních preferencí.

Edice Apetit: Vegetariánská kuchařka
Mnohadílná edice Apetit je známá přehlednými a lákavými recepty z běžně dostupných surovin, nad kterými u plotny nemusíte strávit celý den. A Vegetariánská kuchařka není výjimkou – sbírka bezmasých receptů navíc nabízí tipy na snadné úpravy, které je promění v pokrm veganský, bezlepkový nebo bez laktózy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *