letní čtení 1

Tyhle knihy si zabalte na dovolenou!

Nikde se nečte tak dobře jako na lehátku s vychlazeným pitím. Ať už u vody chcete číst něco romantického, nebo něco, z čeho vás bude mrazit v zádech, vybrali jsme pro vás ty nejlepší knihy, které v červenci vycházejí!

PANSKÝ DŮM: BOUŘE

Panský dům BouřePátý díl megaúspěšné rodinné ságy z německého Augsburgu nás přenese do roku 1935. Nad Německem se stahují mračna nacistické diktatury a strach dopadá i na textilní továrnu rodiny Melzerových. Rozhodnutí, která v této době udělají, totiž můžou ovlivnit jejich životy navždy… Pokud sérii Panský dům ještě neznáte, rozhodně to napravte, Anne Jacobsová je skutečná královna tohoto žánru!

ŘÍKEJTE MI WIN

ŘÍKEJTE MI WINPro svou rodinu je ochotný udělat cokoliv. Doslova. Windsor Horne Lockwood III., kterému se říká Win, je tak trochu psychopat. Ale při čtení si ho oblíbíte! Harlan Coben je spisovatel, který má na kontě desítky thrillerů a exkluzivní smlouvu s Netflixem. Pár adaptací jeho knih se už na Netflixu objevilo (Cizinec, Temné lesy) a my se těšíme, až se tam dostane tahle novinka!

ITALSKÉ LÉTO

ITALSKÉ LÉTOTři ženy – babička, matka a dcera – se vydávají na cestu do Itálie, kde má jejich rodina kořeny. Mezi starověkými ruinami římských chrámů, na toskánských vinicích a u šumícího moře ale nakonec najdou mnohem víc… Nádherný letní příběh o rodině, který je prodchnutý vůní těstovin, pizzy a tiramisu!

ANI SLOVO

ANI SLOVOSvérázná inspektorka Lottie Parkerová řeší podivnou smrt chlapce, kterého našli obklopeného lučním kvítí. A když se najde další takový hrob, Lottie ví, že musí vraha dopadnout rychle, protože další na řadě může být její syn! Vynikající krimi thriller, který vás nechá hádat až do poslední stránky!

FELIX AŽ NAVĚKY

FELIX AŽ NAVĚKYNa tuhle knihu se obzvlášť těšíme, protože zahraniční ohlasy jsou pozitivní, a navíc má jít o něco ve stylu knihy Já, Simon, která se nám šíleně líbila. V hlavní roli je transgender kluk Felix, který ve škole začne dostávat výhrůžné vzkazy. A tak naplánuje netradiční pomstu… Obálka pecka, příběh zní skvěle, tohle si stoprocentně přečteme!

DVOJNÍK

DVOJNÍKTip pro fanoušky bestselleru Temná hmota! Originální technothriller s hlavním hrdinou, který po tragické autonehodě začne vídat přízraky sama sebe. Brzy se ukáže, že zřejmě našel klíč k nekonečnému množství alternativních realit… Brian Freeman se proslavil coby autor detektivek, ale tentokrát změnil žánr a my jsme neskutečně zvědaví!

LETNÍ ZÁHADY

Letní záhadyMálokdo ví, že Agatha Christie kromě slavných detektivek napsala taky přes 150 povídek. A sbírka Letní záhady shromažďuje ty nejlepší, provoněné mořem a sluníčkem. Ideální čtení na dovolenou! A to nejlepší? Pokud vám to nebude stačit, můžete sáhnout po sbírkách, které vyšly už dřív: Mrazivé vraždy jsou plné povídek se zimní atmosférou a Poslední seance shromažďuje povídky, u kterých se budete bát!